Plan voor vijver op locatie V&D complex

Zwolle – Nu het Warenhuis Vroom en Dreesman er niet meer is, en we nog middenin een verwerkingsproces zitten, wordt het tijd voor nieuwe ondernemende ideeën. De Actuele Moderne Devotie Beweging wil graag op de plek van V&D, waar vroeger een heel groot Moderne Devotie Klooster stond waar weeskinderen werden opgevangen, een echte stadsvijver.

Een vijver verbonden met de Stadsgracht door middel van een Dwarsgracht. Op die vijver krijgen dynamische ondernemers de ruimte om te markten. Een bloemenmarkt, een boekenmarkt, een kledingmarkt en andere mogelijkheden om te komen tot een aantrekkelijke mix- en designmarkt op het water. Een plek waar toeristen op af komen, maar waar ook Blauwvingers komen om te ontspannen en/of te kopen. De vijver ligt immers aan een geweldige tuin, tot aan de oude Stadsmuur en Stadsgracht.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Leuk idee maar het bericht komt nogal zweverig over. Actuele Moderne Devotie Beweging, nooit van gehoord. Hebben ze meer info of is dit gewoon een hersenspinsel wat meteen op Weblog Zwolle is geknald (zonder enige criteria)?


  ⚠️ Meld

 2. Voor !
  hoe mooi zou dat wel niet zijn. Dat hele stuk is pure horror. De Xenos: gruwel!
  Alles weg!Dan een mooi groot plein, water, terras, ruimte voor concerten.  ⚠️ Meld

 3. Goed idee, man! Hoeveel mag de gemeente neer leggen voor het pand? Dat zal dan de tweede grap zijn na het verplaatsen van de bibliotheek. Ik ben een groot voorstander van goede ideeën, maar kom op… Even een beetje realisme aanhouden nu. Die pand eigenaar wil geld verdienen aan zijn pand. Wat wil je doen? 10 euro entree vragen aan vissers en wat goudkarpers in de vijfer knikkeren.


  ⚠️ Meld

 4. Laat het pand wat mij betreft eerst maar even leeg staan ofzo. Dan gaat de aankoopprijs voor de gemeente tenminste wat omlaag.
  Die panden zij toch veel te duur – dat is één van de redenen waarom het zo slecht gaat met de winkels/V&D.

  Als de prijs overeenkomt met de sloopwaarde ben ik helemaal voor om het bouwkundige gedrocht te verwijderen.  ⚠️ Meld

Reageer