Wethouder Brink geeft gastcollege over geld

Zwolle – Deze week (14 tot en met 18 maart) vindt de Week van het geld plaats. Een nationale projectweek voor leerlingen in het basisonderwijs waarin ze op een speelse manier leren omgaan met geld. Financiële professionals geven deze week op basisscholen gastlessen en er is een boeiend lespakket voor scholen beschikbaar.

Wethouder Jan Brink sluit samen met directeur ING Zwolle Johan Kamphuis de Zwolse Week van het Geld af. Dat doen zij op vrijdagmiddag 18 maart met het geven van een gastles aan groep 7 van basisschool De Wendakker in Zwolle (Stadshagen). Als quizmasters nemen zij de klas mee in de wereld van het geld door middel van de Cash Quiz. In de afgelopen maanden konden basisscholen zich aanmelden om mee te doen aan de week van het geld. In totaal hebben 21 Zwolse scholen dat gedaan. In 61 schoolklassen wordt deze week een gastles gegeven.

Website 
Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Want, jong geleerd is oud gedaan! Op www.weekvanhetgeld.nl kunnen kinderen en docenten terecht voor allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes. Hoe herken je bijvoorbeeld vals geld? Pinnen, hoe werkt dat? Of wat gebeurt er allemaal bij een bank? Al dit soort onderwerpen komen aan bod.

Artikel delen:

Reageer