Voorronde Kunstbende in Hedon Zwolle

Zwolle – Jonge talenten nemen het op 19 maart tegen elkaar op tijdens de voorronde van Kunstbende Overijssel in Hedon Zwolle. In de zeven categorieën DJ, Dans, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater strijden de jongeren voor een plekje in de landelijke finale waar uiteindelijk wordt gestreden om die felbegeerde podiumplek op Mysteryland, het Indian Summer Festival en het International Film Festival Rotterdam.

kunstbende.jpg 

De voorronde start om 13.00 uur met een openingsact van de dansgroep Reality. Dansgroep Reality is onder andere bekend van hun deelname aan Holland’s Got Talent in 2013 waar ze in de finale zijn gekomen met hun spetterende act. Eén van de danseressen in de groep is Lynn Viester, zij heeft op de landelijke finale van Kunstbende 2015 de eerste prijs gewonnen in de categorie Dans. De dansgroep gaat een geheel nieuwe act choreograferen voor de spetterende opening en zal worden aangekondigd door Travers directeur Wim Bosch.

OPTREDENS
Tijdens de voorronde komen er veel verschillende acts voorbij en is er een hoop variatie binnen de categorieën. Zo gaat Meike (17, Almelo) haar volledige act improviseren, danst Thom (14, Zwolle) freestyle op het podium, showt Jay-cee (17, Nijverdal) een volledige 3D animatiefilm, draagt Tiemen (15, Deventer) een zelfgemaakt gedicht voor, draait Tijs (13, Borne) creatief plaatjes in elkaar en doet Maartje (15, Enschede) maar liefst mee in 3 verschillende categorieën.
 
PRESENTATOREN EN JURYLEDEN
Woordkunstenaar Manu van Kersbergen presenteert samen met MC Jennifer Muntslag de categorieën Dans en Theater. Daarnaast kondigt Philip van Vorstenbosch, een bekend gezicht bij De Fakkelteit, de acts aan voor de categorieën Film, Muziek en Taal. De jurypanels van 2016 bestaan ook dit jaar weer uit een gevarieerde greep aan mensen. Muziekjurylid Seb Dokman, ook bekend als zanger en gitarist van Paceshifters en dansjurylid Andrés Pérez López, ook bekend als danser in Cats, Tarzan en De Notenkraker zullen het jonge talent beoordelen.
 
26e JAAR KUNSTBENDE
Dit jaar is het 26e jaar Kunstbende, een wedstrijd voor jong creatief talent waar al veel bekende namen uit zijn voorgebracht. In Overijssel zijn dit bijvoorbeeld De Sluwe Vos, Knarsetand en Tricklebolt. Deelnemers kunnen zich opgeven binnen de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater waar ze het tegen elkaar opnemen voor een plek in de landelijke finale. De winnaars van de finale kunnen prijzen verwachten als een plek op het podium voor Mysteryland 2017, het Indian Summer Festival 2017 of een deelname aan het International Film Festival Rotterdam.

Artikel delen:

Reageer