Dampende Balkan beats in Hedon

Muzikale invloeden uit de Balkan zijn meer dan hip. Zaterdagavond kon je in Zwolle getuige zijn van een dampende clash! In popcentrum Hedon speelde de gypsy folkrock band Mala Vita en alsof dat nog niet genoeg was maakten de Balkan Beatz DJ’s het feest compleet. Een avond lang gypsybeats, balkanbreaks, polkapunk en een complete mix van traditie en folklore. Het dak ging eraf!

Mala Vita is een veelbelovende muzieksensatie. Deze energieke band kent sinds de oprichting in 2001 al vele hoogtepunten. Zo speelde deze multiculturele band op Noorderslag, tweemaal op Lowlands en stonden ze op de main stage van het Exit festival in Servië. Deze gypsy folkrock band uit Den Haag is vertegenwoordigd door verschillende nationaliteiten. Al met al is Mala Vita dan ook een culturele smeltkroes en zijn ze moeilijk in een hokje te plaatsen. Met ska, dub, reggae en punk als basis komt er een prachtig breiwerk van verschillende stijlen zoals mestiva, patchanka en Italiaanse invloeden die met elkaar verweven zijn.


Foto’s: Wouter Steenbergen

In Oost-Europa is een nieuwe rage ontstaan die de wereld in een rap tempo lijkt te veroveren.

Balkan beats is de nieuwe dancestroming en deze complete mix-up van stijlen is feestelijker en dansbaarder dan ooit. Etnische invloeden zijn de rode draad, uiteenlopend van het Oostblok tot Arabische, Oosterse en Latino invloeden. Tijdens de afgelopen editie van Lowlands kregen de Balkan Beatz DJ’s de Lima tent maar liefst zes uur lang aan het dansen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer