Wat is de school van de toekomst?

Zwolle – Op dinsdag 22 maart a.s. organiseert Club Cele een nieuwe VPRO Tegenlicht Meet Up. Het vertrekpunt van deze avond is de VPRO Tegenlicht-aflevering De slimme universiteit. Educatie is veranderlijk en wordt aangepast aan de tijd waarin het zich bevindt: het is steeds aan vernieuwingen toe. Samen met gasten Ellen Kloet; projectleider bij Hogeschool Windesheim, Emmely Lefevre; initiatiefnemer van De Nieuwe Hanze Unie en Gerben Westerman; vicevoorzitter van Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) zal er antwoord gezocht worden op de vraag hoe educatie er in de toekomst uit zal zien.

Toekomst van educatie
De afgelopen jaren is innovatie en digitalisering in het onderwijs een veelbesproken onderwerp geweest. Hoe gaan scholen om met het steeds groeiende aantal digitale leeromgevingen? Maar ook grotere vragen als: moet kennis niet openbaar toegankelijk zijn voor iedereen? Al deze facetten horen bij de toekomst van educatie. Tijdens de VPRO Tegenlicht Meet Up van 22 maart ligt de focus op de ontwikkelingen in de omgeving van Zwolle. Hoe is het in deze regio gesteld?

Meer vrijheid en eigen keuzes
Onder andere te gast is Ellen Kloet. Zij is projectleider bij Hogeschool Windesheim en houdt zich bezig met het nieuwe onderwijsconcept dat Hogeschool Windesheim aan het opzetten is. Windesheim wil hiermee studenten meer vrijheid geven in het maken van eigen keuzes. Naast Ellen Kloet zal ook Emmely Lefevre van De Nieuwe Hanze Unie te gast zijn. De Nieuwe Hanze Unie is een project dat studenten van verschillende niveaus en disciplines samenbrengt en op een multidisciplinaire manier laat samenwerken. Op 22 maart zullen er ook studenten aanwezig zijn die aan het project hebben meegedaan.

Studenten aan het woord
Niet alleen scholen houden zich bezig met educatie. Ook studenten denken na over hun onderwijs en hoe zij graag hun onderwijs zien. Eén van de manieren om hierover mee te praten is de Nationale Studenten Enquête, maar is dit genoeg om de wensen van studenten te realiseren? Op 22 maart zal Gerben Westerman, vicevoorzitter van SOOZ, te gast zijn. SOOZ vertegenwoordigt de belangen van Zwolse studenten. Hij zal vertellen over hoe SOOZ denkt dat de Zwolse studenten graag onderwijs krijgen.

Aanmelden kan via: redactie@clubcele.nl

Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet Up: De slimme universiteit vindt plaat op 22 maart vanaf 20.30 in Café Foyé (bovenfoyé). Houd de website van Club Cele in de gaten voor meer informatie.

Artikel delen: