Ongeval Willemskade / Rieteweg

Vanmorgen rond de klok van 12.00 uur kwam er een melding binnen bij de brandweer van een ongeval met letsel op de Willemskade. Het betrof een ongeval op de kruising Willemskade / Rieteweg.  De personenauto was geschept door een bestelauto. Ambulance-personeel heeft 3 kinderen vervoerd naar het ziekenhuis voor verdere controle. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk en de Verkeers Ongevallen Analyse zal verder de oorzaak uitzoeken.

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik heb natuurlijk geen flauw idee wat daar gebeurd is, maar ik moet zeggen dat ik het een van de minder overzichtelijke kruispunten in Zwolle vind. Met verkeerslichten aan heb je er geen last van, maar bijvoorbeeld zondags zijn ze vaak uit. Waarschijnlijk vanochtend ook.

  Met name als je vanaf de Rieteweg richting centrum wil is het geen prettig kruispunt. Op de een of andere manier is met het rijden in de bocht het zicht over de willemsvaart (Ecodromekant) erg matig.


  Maak melding

 2. @Wilbert,
  Op zich heb je gelijk, maar het lijkt mij dat de bestelbus van de rieteweg kwam en de auto uit de stad. (En is na de klap een rondje gedraaid zo te zien.)

  En als de verkeerslichten niet aan waren, dan lijkt het me dat het busje geen voorrang had. 8)


  Maak melding

 3. Wilbert kan wel eens gelijk hebben, of is er sprake van aanspringen stoplichten wegens koopzondag waar door het verwarring oplevert. Maar het klopt dat vanaf rieteweg geen zicht is richting Ecodrome


  Maak melding

 4. Wat zou het nut zijn van het uitschakelen van de verkeerslichten, vraag ik me nu af?
  Doorstroming zou een argument kunnen zijn, maar de sensoren in het wegdek doen het over het algemeen toch prima?


  Maak melding

 5. ’s nachts zijn er doorgaans genoeg hiaten voor het kruisend verkeer om te kunnen oversteken of in te voegen. Al ben ik wel van mening dat op drukke / onoverzichtelijke kruispunten de VRI altijd aan moet staan.


  Maak melding

 6. WIe zegt dat die verkeerslichten uit waren dan? Ik liep er gisteren nog langs, net na het ongeluk. Even verderop stonden de verkeerslichten gewoon aan, lijkt me dus erg onwaarschijnlijk dat deze uitgeschakeld waren!! OP de 2e foto kan je ook zien dat de lichten op het kruispunt Willemskade-Westerlaan wel aan staan, dit betekend dat de lichten op de kruising Willemskade-Rieteweg ook aan stonden!!!  Maak melding

Reageer