Start Scheidingsspreekuur in Zwolle

Zwolle – Wie het besluit heeft genomen om uit elkaar te gaan, moet allerlei praktische problemen oplossen. Ook moet de scheiding juridisch goed geregeld worden. Bovendien is een scheiding vaak voor kinderen ingrijpend. Advocatenkantoor Dommerholt en het Sociaal wijkteam Zwolle hebben de handen in één geslagen en starten 7 april 2016 een scheidingsspreekuur.

Mascha Mook, advocaat: "Een scheiding is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost, gelukkig maar. Het is dan ook begrijpelijk dat je niet weet wat je te wachten staat. We informeren over de juridische en financiële gevolgen van een scheiding zoals de alimentatie, het inkomen, de verdeling en eventueel het ouderschap en schulden." Mook benadrukt dat het scheidingsspreekuur er ook is voor mensen die nog niet definitief hebben besloten om uit elkaar te gaan. "Weten wat de gevolgen en de mogelijkheden zijn van een scheiding, zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan."

Hanneke van Rossum, medewerker Sociaal wijkteam: "Welk besluit ouders ook nemen: voor kinderen is een scheiding altijd een heel ingrijpende gebeurtenis. Ook als er spanningen tussen de ouders zijn, merken kinderen dat. Als er kinderen zijn, dan komt dit aan de orde tijdens het spreekuur. We bespreken dan ook hoe we ieder kunnen begeleiden."

Bemiddeling
Soms zijn er goede redenen om te kiezen voor een eigen advocaat, maar in veel gevallen biedt mediation een goede oplossing: "Het is voor alle partijen prettig als de scheiding geregeld kan worden zonder een rechtszaak. Een mediator begeleidt de inwoner in dit proces en geeft juridische informatie. Tijdens het scheidingsspreekuur kunnen we deze mogelijkheid ook bespreken", aldus Mook.

Eventueel kan een vervolggesprek met de advocaat gemaakt worden. Ook kan verwezen worden naar Sociaal Raadslieden bij juridische en financiële vragen rond een scheiding.

Waar en wanneer
Het gratis scheidingsspreekuur is elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. In de oneven weken is het spreekuur bij het Sociaal wijkteam West (Cultuurhuis Stadshagen), in de even weken bij Sociaal wijkteam Zuid (Wijkcentrum De Pol).

Het eerste spreekuur start 7 april 2016. Het spreekuur is alleen op afspraak, die gemaakt kan worden per e-mail scheidingsspreekuur@swt.zwolle.nl of telefonisch 14038. Meer informatie is ook te vinden op www.swtzwolle.nl/scheidingsspreekuur.

Hanneke van Rossum: "Een afspraak duurt maximaal een half uur, waarbij een medewerker van het Sociaal wijkteam aanwezig is en een van de familierechtadvocaten van Dommerholt Advocaten. De partners kunnen samen een afspraak maken, maar ook alleen. Ook kinderen en grootouders kunnen bij het spreekuur terecht."

Sociaal wijkteam
In elk stadsdeel is een Sociaal wijkteam waar inwoners, oud en jong, terecht kunnen met allerlei ondersteuningsvragen, bijvoorbeeld over opvoeding, hulp in huis, dagbesteding, werk en inkomen en vrijetijdsbesteding. Meer informatie staat op www.swtzwolle.nl. Bellen kan ook via 14038.

Dommerholt Advocaten
Dommerholt Advocaten is breed gespecialiseerd en heeft vestigingen in Groningen, Heerenveen, Apeldoorn, Assen en Zwolle. Particulieren kunnen bij hen terecht voor kwesties onder meer op het gebied van Personen- en familierecht, Letselschade, Strafrecht, Huurrecht en Erfrecht. www.dommerholt.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer