Ontsluiting Breecamp-Oost Stadshagen versneld

Zwolle – De wijk Breecamp-Oost in Stadshagen (Zwolle) krijgt versneld een tweede ontsluitingsweg. Die extra route zorgt ervoor dat verkeer sneller de nieuwe buurt in en uit komt, en dat de bestaande weg minder druk is. Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben besloten tot de versnelde aanleg. De nieuwe infrastructuur kan begin volgend jaar klaar zijn.

breecamp_oost.jpg 

De nieuwe ontsluiting van Breecamp-Oost sluit aan op de rotonde die nu al in de Milligerlaan ligt. Het besluit tot versnelde aanleg is genomen na overleg van de gemeente met bewoners en de directeuren van de brede school in dit gebied. Onder meer de groei van de nieuwe brede school (De Boxem en de Paperclip) leidt naar verwachting tot meer autoverkeer, waardoor een extra ontsluiting van de buurt nodig is. De versnelde ontsluiting van de nieuwe buurt heeft meer voordelen. Het bouwverkeer kan van de nieuwe route gebruik maken, waardoor bewoners- en bouwverkeer in Breecamp-Oost beter gescheiden wordt. Ook voor nood- en hulpdiensten is een extra route gunstig.

Extra veel groen
Breecamp-Oost, de jongste buurt van Stadshagen, krijgt steeds meer vorm. Met een aantrekkende woningmarkt wil de gemeente deze buurt nu snel afbouwen en definitief inrichten. Er is gekozen voor extra veel groen en recreatieve routes rondom de wijk. Bewoners kunnen hierdoor straks letterlijk recreëren in hun eigen wijk. En de natuur – met Milligerplas en Mastenbroekerpolder – ligt binnen handbereik. De nabijheid van veel voorzieningen voor sporten, bewegen, gezondheid, onderwijs en kinderopvang maakt het wonen op deze plek erg comfortabel.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Goede zaak, want op dit moment is het ’s ochtends file rijden Stadshagen uit, doordat de rotonde bij de enige uitgang van Breecamp teveel oponthoud veroorzaakt.


    ⚠️ Meld

  2. Misschien wordt het ook eens tijd dat de beheerder van de parkeergarage onder het Winkelcentrum Stadshagen een minimum parkeertijd van 15 minuten in gaat voeren. Door de knip en doordat mensen te beroerd zijn om de fiets te pakken of om te rijden wordt die parkeergarage nog steeds misbruikt als doorgaande weg. Maar die verkiezingsbelofte heeft de VVD wel heel snel verbroken. Dank meneer de Heer.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.