Stadsderby VV Berkum – Be Quick ‘28

Zwolle – VV Berkum speelt vrijdagavond thuis in de Zwolse stadsderby tegen Be Quick ’28 en daarbij staat er voor beide teams veel op het spel. Berkum kijkt vooral naar boven omdat de ploeg niet af wil haken in de strijd om de hoofdprijs in de 1e Klasse D, terwijl buurman Be Quick de punten nodig heeft om uit de gevarenzone te komen.

“Wij mogen geen punten verliezen, want dan kunnen we het kampioenschap waarschijnlijk op onze buik schrijven. We moeten bovendien in ons achterhoofd houden wat Be Quick een paar weken geleden heeft laten zien toen ze uit bij de koploper hebben gewonnen,” waarschuwt Berkum-verdediger Jasper van der Stouw.

Op dreef

 
Be Quick begon het seizoen matig, maar richtte zich in de tweede periode wat op en is de laatste tijd zelfs aardig op dreef. De ploeg van coach Arnie Pot haalde vijf punten uit de laatste drie duels en zorgde twee weken geleden voor een stunt door lijstaanvoerder Go-Ahead Kampen in eigen huis met 1-4 te vernederen. Vorige week werd met 2-2 gelijk gespeeld bij hekkensluiter Enter Vooruit. Dat stelde de bezoekers teleur omdat de Zwollenaren veel kansen lieten liggen en Enter in de slotfase zelfs langszij lieten komen. “We scoren te weinig en door een onachtzaamheid geven we de overwinning nog weg,” analyseerde een ontevreden trainer Pot, die constateerde dat zijn ploeg vrijwel de hele wedstrijd had gedomineerd.
 
Herstel

 
Berkum kreeg twee weken geleden, net na het behalen van de periodetitel, eigenlijk onnodig met 3-5 klop van ‘Angstgegner’ Nunspeet maar herstelde zich afgelopen zaterdag keurig door met 0-2 te winnen bij directe concurrent DETO. Berkum bleef  daar, ondanks grote druk van de thuisclub, goed op de been en maakte voorin slim en efficiënt gebruik van de kansen, waarbij de goals werden gemaakt door William Potkamp en Johnsen Bacuna. Aan de uitwedstrijd bij Be Quick in oktober bewaren de Berkum-spelers minder goede herinneringen, want met een 1-1 remise kwamen ze toen goed weg. “We hadden toen nogal wat blessures en waren gewoon niet goed in vorm. Het was toen niet best bij ons, we hadden maar zo kunnen verliezen, dus wat dat betreft hebben we nu een hoop goed te maken,” vindt Van der Stouw. 
 
Cruciaal

 
Berkum staat nu vierde in 1D met een achterstand van vijf punten op de kop, zodat winst cruciaal is om de kansen in eigen hand te houden. Be Quick staat, ondanks de in de laatste weken gepakte punten, met een 11e plek nog steeds in de p/d-zone. De verschillen nét boven de directe degradatieplaatsen zijn echter bijzonder klein, zodat één gewonnen wedstrijd daar flinke verschuivingen op kan leveren.
De derby Berkum-Be Quick ’28 wordt vrijdag geleid door scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af laat trappen.

Artikel delen: