Westenholte viert Zwolse Boomfeestdag

Zwolle – “Kinderen en bomen: beide groeien en geven zo steeds meer kleur aan de stad. Als wethouder voor onder meer Jeugdbeleid vind ik het gaaf dat ik dit jaar de Zwolse inzet voor de landelijke boomfeestdag heb mogen begeleiden. Met de leerlingen van de Vlieger 1 zijn negentig bomen geplant rondom wijkcentrum ’t Anker en in park Voorsterpoort. Westenholte en het historische Werkerlaantje zijn zo via de bomen met elkaar verbonden. Mooi beeld, toch?” aldus Zwolse wethouder Ed Anker tijdens de viering van de Boomfeestdag op woensdagochtend 16 maart in Zwolle.

zwolse_wethouder_ed_anker_overijsselse_gedeputeerde_hester_maij_en_kinderen_van_de_vlieger_1_planten_de_eerste_boom_op_zwolse_boomfeestdag_16_maart.jpg 

Zwolle vierde op woensdagochtend 16 maart de jaarlijkse boomfeestdag in de wijk Westenholte. Dit gebeurde door het planten van bomen rondom wijkcentrum ‘t Anker en in park Voorsterpoort volgens het inrichtingsplan Voorsterspark van de gemeente. Gedeputeerde Hester Maij van de provincie Overijssel, wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle en enkele kinderen gaven het startsein bij het wijkcentrum ’t Anker door de eerste boom te planten.

Door de aanleg van het Voorsterspark wordt het oude Werkerlaantje (van het kasteel Werkeren naar de Stins) en Westenholte met elkaar verbonden, doorsneden met de Voorsterweg. Samen met bijna 100 leerlingen van basischool De Vlieger 1 in Westenholte en ROVA heeft de gemeente in totaal negentig bomen geplant in zeven verschillende soorten: eiken, berk, linde, meidoorn en sierkersen.
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.