WVF behaalt ruime overwinning op VIOS Vaassen: 4-0

Een gedreven WVF gaf de gasten uit Vaassen vanmiddag geen kans en behaalde een regelmatige overwinning die ruimer was uitgevallen als het vizier wat scherper had gestaan. Bij vlagen werd VIOS overvleugeld door een gretig WVF.

Met goed positiespel wist de thuisploeg reeds in de 5e minuut te scoren met hulp van een verdediger na slecht verwerken van een corner van Piet de Jong 1-0.  Na rust werd de stand op 2-0 gebracht door een benutte penalty door Ard Slot. Richard Bouwmeester en Piet de Jong brachten de meer dan verdiende score van 4-0 op het scorebord waardoor WVF weer volledig terug is op een plaats in de kop van de ranglijst.

De promovendus uit Vaassen had enig oponthoud tijdens de heenreis naar Westenholte. Er was sprake van een “dodemansknop” op een van de auto’s waar de selectie mee reed. Of dit hun spelopvatting heeft beïnvloed is niet duidelijk maar feit is dat men de hele wedstrijd geen schijn van kans kreeg tegen een bijzonder gedreven WVF.  Met hulp van een tegenstander werd de score al in de 5e minuut geopend uit een corner van Piet de Jong. WVF bleek vanmiddag zeer gedreven en alle linies sloten bijzonder goed aan. Met name Michel Klink was bijzonder dicht bij de de 2-0 maar zijn schot eindigde op de paal. Michel moest binnen een half uur met een knieblessure het veld verlaten en werd vervangen door Timon Beimers.
VIOS schroomde niet bij vlagen hard in te grijpen. Een onschuldige overtreding van Ard Slot leverde geel op terwijl zeker 2 dezelfde overtredingen door tegenstanders niet werden bestraft door scheidsrechter Onstenk uit Wageningen. De riante kansen werden voor de thee echter niet meer benut.

Na rust forceerde Timon Beimers met zijn aktie een penalty die feilloos door Ard Slot werd benut: 2-0.  Diverse goede aanvallen werden door WVF opgezet en de spelvreugde droop er van af. Zonder uitzondering werd er een goed nivo gehaald door de ploeg. In de 58e minuut wist Richard Bouwmeester na een aanval uit het boekje te scoren uit een voorzet van Martijn Ruysch: 3-0. Ook de hardwerkende Jonathan Brands wenste een duit in het zakje te doen maar enkele goede kansen wist hij tot zijn eigen spijt niet te benutten.  Een schot op de paal van hem had beter lot verdiend.
Toch bleek de koek nog niet op. De gretige Piet de Jong kogelde de bal in de 73e minuut in het doel:  4-0.
Via een schot van Timon Beimers tegen de onderkant van de lat werd nogmaals nadrukkelijk op het doel “geklopt”.
Wisselingen van Jonathan Brands en Martijn Ruysch voor Jan Ewout ten Brinke en René Dorgelo leverden geen verdere uitbreiding van de score op, zodat de einduitslag werd bereikt met 4-0.
 
De gehele ploeg verdiende vanmiddag een groot compliment voor de collectieve inzet.
De aansluiting met de top is inmiddels gerealiseerd en gezien het vertoonde spel zullen we volgende week met enig optimisme naar Enter Vooruit mogen afreizen.
 
Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer