Devotiefestival 2016 in Zwolle

Zwolle – Op donderdag 5 mei, vrijdag 6 mei, zaterdag 7 mei en zondag 8 mei wordt er een nieuwe editie van het Devotie Festival 2016 georganiseerd in de binnenstad, en ommelanden, van Zwolle. Het Devotie Festival is een jaarlijks terugkerend evenement in steeds meer steden en dorpen.

Het Devotie Festival is een groeiend en verrassend cultureel festival dat voortbouwt op de normen en waarden van de Moderne Devotie. De Moderne Devotie was een hervormingsbeweging binnen de Katholieke Kerk in de late Middeleeuwen. Tweehonderd jaar lang heeft de Moderne Devotie Nederland op allerlei mogelijke gebieden beïnvloed. 

Terugkijkend op een bijzonder en zeer geslaagde vorige editie van het Devotie Festival, introduceren wij hier een nieuwe editie. Dit jaar pakt het Devotie Festival 2016 uit met het thema ‘’Vrijheid!’

‘Het Moderne Devotie Festival besteed dit jaar aandacht aan de meest uiteenlopende activiteiten, zoals een Middeleeuwse lunch, een Leprozen café en een Leprozentocht naar Leprozenkapel, een boottocht over de Vecht vanaf de Agnietenberg, lezingen en debat over vrijheid, en natuurlijk rondwandelingen en fietstochten.
Dit jaar pakt Het Moderne Devotie 2016 het nog grootser aan om zo een breder publiek kennis te laten maken met de Moderne Devotie en de passie voor deze rijke en weer actuele geschiedenis.

Kom naar het Devotie Festival 2016 en maak kennis met deze inspirerende beweging !

Voor nader informatie:
Website: www.postmodernedevotie.nl
Twitter: @moderne Devotie
Facebook: Postmoderne Devotie

Artikel delen: