PGVZ neemt medewerkers TSN en Vérian over

Zwolle – Zorgorganisatie PGVZ krijgt in Zwolle het huishoudelijke werk van TSN en Vérian in de portefeuille. Naast de zorg voor circa 775 cliënten neemt PGVZ de ruim 140 medewerkers van TSN over. Tevens maken de 33 medewerkers van Vérian de overstap naar de zorgaanbieder uit Kampen. Door de overname verandert er niets voor de cliënten: ze blijven dezelfde zorg ontvangen van dezelfde zorgmedewerker.

Zorgorganisaties konden zich bij de gemeente Zwolle melden wanneer zij interesse hadden het werk van TSN over te nemen. PGVZ kwam volgens de gemeente met het beste aanbod, vanwege de belofte van baanbehoud en dezelfde arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Ook het in stand houden van de huidige ‘koppels’ tussen medewerker en cliënt was van groot belang. Daarnaast respecteert PGVZ de bestaande zorgplannen. Het aantal zorguren blijft daarmee gelijk. Op korte termijn start de organisatie met individuele kennismakingsgesprekken met de cliënten. Daarbij brengt PGVZ ook de zorgtevredenheid in kaart.

Zonnig

Dankzij de overname ziet de toekomst er weer zonnig uit voor de cliënten en medewerkers van TSN en Vérian in Zwolle. Dinsdag zijn de medewerkers van Vérian geïnformeerd over PGVZ. Zij behouden hun huidige arbeidsovereenkomst. Deze wordt wel aangepast aan de cliënturen. De medewerkers reageerden opgelucht over het behoud van hun uurloon en salarisverleden. Wanneer de bewindvoerders van TSN de cliënt- en medewerkersgegevens officieel overdragen aan PGVZ worden ook de TSN-medewerkers geïnformeerd.

PGVZ is er trots op om in Zwolle op grotere schaal persoonsgebonden vraaggerichte zorg te mogen bieden. De organisatie was geen onbekende in de hoofdstad van Overijssel; al diverse Zwollenaren maken gebruik van de zorgdiensten van PGVZ. Daarnaast heeft de organisatie een aantal samenwerkingsverbanden in de stad. Zo levert PGVZ weekendzorg voor patiënten van revalidatiecentrum Vogellanden die met verlof gaan.
Frisse aanpak
PGVZ levert thuiszorg, ambulante begeleiding en dagbesteding. Daarnaast ondersteunt de organisatie mensen met een beperking via speciale wooninitiatieven. Door een frisse aanpak houdt PGVZ de lijnen kort, de kosten laag en de service op hoog niveau. Ondernemen en samenwerken zijn daarbij kenmerkend. Een enthousiast en compact managementteam stuurt een brede basis van deskundige, betrokken verzorgers aan die met een grote mate van zelfstandigheid werken. Daarnaast heeft PGVZ relatief weinig overheadkosten en neemt de organisatie genoegen met een lagere marge. 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De cliënten ontvangen dezelfde zorg.
    Ontvangen de 140 medewerkers ook hetzelfde salaris?

    Elders in het land kregen medewerkers naast een nieuw contract ook een nieuw (verlaagd) salaris aangeboden. Als je daar dan niet op ingaat, kan dat gevolgen hebben voor de WW uitkering.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.