VO Scholencompetitie zaalvoetbal in WRZV-hallen

Zwolle – Op woensdag 23 maart start de eerste ‘VO-scholencompetitie zaalvoetbal’ in Zwolle. Een project opgezet vanuit de sportimpuls ‘zaalvoetbal in Zwolle’ van de WRZV zaalvoetbalvereniging i.s.m. SportService Zwolle en de KNVB.


wrzv_voetbal.jpg 

Gedurende zeven speelrondes strijden verschillende jongens- en meisje teams uit de onderbouw van het VO, in de WRZV-hallen om schoolkampioen van 2016 te worden. In de voorbijgaande maanden zijn er gesprekken geweest met 4 verschillende VO scholen om gezamenlijk een scholencompetitie zaalvoetbal op te zetten. Alle scholen waren gelijk razend enthousiast om hun leerlingen, na schooltijd, extra sport aan te bieden. In samenspraak met deze scholen is er gekozen voor een competitie, waarbij elke speelronde andere teams namens de school een onderling toernooi zullen spelen. Een enthousiaste voorzitter, Freddy Eikelboom, van de WRZV zaalvoetbalvereniging: “Op deze wijze krijgen we een aanloop van ruim 200 leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar richting de WRZV. Weer een geweldige stap voor onze bruisende vereniging, middels een goede samenwerking met het onderwijs, om leerlingen kennis te laten maken met zaalvoetbal. Daarnaast ontmoeten leerlingen en leraren van verschillende scholen elkaar in de WRZV-hallen, wat uit kan groeien tot meer en betere samenwerking tussen het onderwijs en leerlingen".

Eikelboom: “Vrijwilligers vanuit de WRZV zaalvoetbalvereniging zullen de wedstrijden leiden en als organisatie aanwezig zijn, waardoor het ook binnen de vereniging draagvlak geniet!”
 Koen Tip van SportService Zwolle is projectleider van de Sportimpuls en is in zijn nopjes met het derde project dat, naast de zaalvoetbalacademie (10 – 16 jaar) en Zwolse Futsal League (16 t/m 18 jaar), van start gaat: “Het is geweldig dat we een samenwerking met het onderwijs tot stand hebben kunnen brengen, middels zaalvoetbal. Naast het inzetten van zaalvoetbal als doel om leerlingen hiermee bekend te laten raken, is het ook een mooi middel om samenwerkingen met en tussen VO scholen op gang te brengen en te continueren. Zo ontstaat er een mooie koppeling tussen het onderwijs, de sportvereniging, de sportbond (KNVB) en SportService Zwolle als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid.”


 
De scholencompetitie start aanstaande woensdag 23 maart om 16:00 uur en zal zes speelrondes lang, tussen verschillende leerlingen van de scholen, uitgevoerd worden. De zevende speeldag is het de bedoeling dat leerkrachten vanuit de scholen een team gaan vormen en het tegen elkaar op gaan nemen. De scholen spelen elke speelronde in toernooivorm tegen elkaar, zodat er telkens een nieuwe tussenstand in de competitie ontstaat.
Deelnemende scholen zijn: Talentstad, Carolus Clusius college, Thomas a Kempis college en de Groene Welle.


Artikel delen: