Rugbydames geklopt door koploper Utrechtse RC

Winst hadden ze niet verwacht, de dames van het Zwolsche rugbyteam (samen met Enschede en Deventer de Hanze ladies). Maar keihard werken op het rugbyveld van Enschede en daarmee de nummer één van de klasse laten schrikken is ook een hele prestatie. Team captain Karin roept dan ook enthousiast: ” Toch een erg leuke wedstrijd!”.

Omdat de Hanze ladies wisten dat ze aan Utrecht een zeer ervaren tegenstander zouden hebben gingen ze extra scherp het veld op. Er werd goed samen gespeeld en als één speler een foutje maakte was er altijd een mede speler in de buurt om het op te lossen. Hierdoor kon tegen zo’n sterke tegenstander de rust inde verdediging blijven. ” Dat ze in rust nog maar twaalf punten hebben gehaald dat hadden ze niet verwacht!” Lian vervlogt,  “Zo zie je maar als je goed samenspeelt hebben ze niet zomaar de wedstrijd op zak.

Ook in deze wedstrijd hebben de sterke voorwaartse van het team laten zien wat ze waard zijn. Het bewaren van rust en spelen op de manier die in trainingen centraal staat wierp in de tweede helft haar vruchten af. Niet één, twee maar drie dames wisten midden in de tackel de bal zo af te spelen dat de laatste in de keten (Nienke) de try kon drukken. Hiermee kwam de eindstand op 7-31 voor Utrecht. Nicolette was Diva of the Day, deze kleine felle spelster heeft in de line-outs en op het veld ook laten zien dat zij een terechte basisspeelster is.


25 november spelen de Hanze ladies tegen Greate Trien uit Leeuwarden
 

De heren van rugbyclub Zwolle hebben dit weekend niet gespeeld. De heren spelen 18 november tegen Rugbyclub Emmen.

 

Meer informatie over rugbyclub Zwolle is te vinden op www.rugbyzwolle.nl

 

Geïnteresseerden kunnen altijd meetrainen op dinsdagavond 19.30 tot 21.00 en donderdagavond 19.30 tot 21.00. Meer informatie is te vinden op www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer