Fraterhuis Academie: Nederlandse speelfilm

Zwolle – Op zaterdag 26 maart staat de Fraterhuis Academie in het teken van de Nederlandse speelfilm. Filmdocent Daisy van de Zande van Universiteit Utrecht schetst aan de hand van het actuele thema ‘grenzen’ en recente films een beeld van de veranderende Nederlandse filmcultuur.

daisy_van_de_zande.jpg 

Nederlandse speelfilm
Daisy van de Zande is docent Film bij Media- en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.Ook is ze betrokken bij de filmselectie voor het filmfestival InScience in Nijmegen. Op dit moment werkt ze aan een onderzoek naar de ontwikkelingen in het Nederlands filmlandschap van de afgelopen twintig jaar. Aan de hand van het actuele thema ‘grenzen’ en films als ‘Rabat’ en ‘The Paradise Suite’ kijken we naar dit veranderende landschap van de Nederlandse film. Met als uitgangspunt de vragen: hoe makkelijk reizen onze films in en naar het buitenland? En bestaat er wel een ‘Nederlandse’ film in een sterk geglobaliseerde wereld?

Fraterhuis Academie
De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden
doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle.

Colleges vinden in de regel plaats op zaterdag van 11.00-14.00 uur, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Informatie
Zaterdag 26 maart van 11.00-14.00 uur.
Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden / studenten (15 euro regulier).

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen: