Zwolse verhalen in nieuw magazine Zowell

Zwolle – Tijdens de open dag van de Creatieve Coöperatie op donderdag 17 maart is een nieuwe Zwolse glossy gelanceerd onder de naam Zowell. In het restaurant van de Creatieve Coöperatie waren bijna vijftig belangstellenden aanwezig bij de lancering van dit tijdsschrift.

_dsc6634.jpg 

Vorig jaar was op proef al een 0-nummer verschenen. Via crowdfunding is het gelukt het eerste echte nummer te presenteren. Volgens hoofdredacteur Kirsten Notten hebben veel donateurs een bijdrage geleverd. Een aantal schrijvers en fotografen moest afgelopen periode flink aan de bak: “Om de deadline te halen hebben sommigen nachten en weekenden doorgewerkt.” Naast Kirsten Notten bestaat het Zowell-team uit eindredacteur Anne van den Berg, vormgeving door Annemarie Zijl en webmaster Ruud Bremmer. Bedoeling van het tijdsschrift is “meer persoonlijke verhalen over vernieuwingen uit de stad die mensen inspireren tot actie over te gaan.”

In het eerste nummer een verhaal over fulltime vrijwilliger Harry Visser. Hij siert de voorpagina als coverpersoon. Aan hem is het eerste exemplaar uitgereikt. Trots neemt hij de nieuwe Zowell in ontvangst met de woorden  “ik heb 44 jaar in een drukkerij gewerkt en kan de kwaliteit dus beoordelen.” Daarna kregen de overige aanwezigen ook een gratis exemplaar, maar met de opdracht het na lezing niet weg te gooien, maar door te geven aan een ander. In het magazine is een lege pagina ingeruimd voor de lezer om een eigen persoonlijk verhaal toe te voegen, waardoor het exemplaar uniek wordt.
 
Elke pagina is anders van dikte en structuur omdat het papier komt uit resten van andere producties onder het motto  “Alles wat bestaat, is van waarde: resten niet weggooien maar gebruiken.”  In totaal worden er komende dagen 2000 exemplaren in de stad verspreid. “Gratis maar niet voor niks.” Lezers kunnen wel alvast een financiële bijdrage leveren als ze dat willen en over enige tijd zal het blad in abonnement worden aangeboden. De redactie geeft aan: “Wij laten zien hoe we in Zwolle beter, socialer en duurzamer met elkaar samen gaan leven door praktijkvoorbeelden, interviews met inspiratie en praktische tips te delen.”
Hennie Vrielink
Reporter Weblog Zwolle

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @dick: dankzij de crowdfunding kan je het eerste nummer gratis ophalen op verschillende punten in de stad. Zoals bij GooodyFooods en de Stadkamer in het stadhuis. Voor de volgende nummers gaan we een kleine bijdrage vragen. Kijk op onze website http://www.zowell.nl voor meer informatie en de punten waar je het magazine kan ophalen!

  2. Dank je Anne. Dus niet bij de Stadkamer in Stadshagen. Zag tot mijn genoegen dat de ruimte daar wel heel goed besteed is. Volgens mij met allemaal sociaal-betrokken instanties.

Reageer