G-voetballers in actie bij PEC Zwolle – Willem II

Zwolle – Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd PEC Zwolle-Willem II in het teken van de G-voetballers en voetbalsters van WRZV de Boog. Voordat de mannen van Ron Jans het duel aangaan men Willem II, spelen de G-voetballers een voorwedstrijd in het IJsseldelta stadion.

De wedstrijd vindt plaats van 18.00 tot 18.30 uur. Voor de G-voetballers een fantastische ervaring en een mooie voorbereiding op het penalty schieten tijdens de rust van PEC Zwolle – Willem II. Want dan mogen een vijftal G-voetballers in een vol stadion proberen keeper Zwolfje te verschalken. In samenwerking met vereniging WRZV de Boog organiseert PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, al jaren de week van de Gehandicaptensport. In deze week wordt er een evenement georganiseerd voor voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Daarnaast zijn zo’n 150 voetballers van De Boog en 75 kinderen van De Twijn (speciaal onderwijs) aanwezig bij de wedstrijd PEC Zwolle – Willem II.

Collecte
Voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle-Willem II vindt er een collecte plaats voor het Fonds Gehandicaptensport. De collectanten, deels G-voetballers van WRZV De Boog, zamelen geld in voor het verbeteren van het sportaanbod; het voor iedereen structureel mogelijk maken van gehandicaptensport. De collectanten staan bij de verschillende ingangen van het stadion. Je herkent ze aan de gele hesjes.
Zorg en Welzijn

PEC Zwolle United heeft haar activiteiten ondergebracht in verschillende pijlers. Zorg en Welzijn is één van die pijlers. Het doel van Zorg en Welzijn is om mensen – met een beperking – te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, te motiveren en te inspireren. Het focusproject binnen deze pijler is het promoten van het G-voetbal in samenwerking met WRZV De Boog.  

 
WRZV de Boog 

WRZV de Boog is een vereniging die zich inzet voor het zaalvoetbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Jongens en meisjes, mannen en vrouwen, in de brede leeftijdscategorie van 6 tot 60 jaar, zijn van harte welkom om te komen voetballen. WRZV De Boog richt zich met name op het B-, C-niveau en de jeugd, met als motto: ‘’Plezier staat voorop, nooit meer buitenspel!”

Artikel delen: