Open dag Creatieve Coöperatie succesvol

Zwolle – Als afsluiting van de open dag van de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat op donderdagmiddag 17 maart werd het nieuwe logo onthuld. Een symbool gebaseerd op het copyrightteken, waarin de samenwerking tussen verschillende ondernemers in het gebouw van de Creatieve Coöperatie wordt benadrukt. “Van bierbrouwer tot media-designer” werken samen in dit bedrijfsverzamelgebouw.

_dsc6630.jpg 

Volgens directeur Eefke Meijerink van de Creatieve Coöperatie is samenwerking tussen creatieve ondernemers onmisbaar in deze tijd van grote veranderingen in de wereld en steden. “Onze ondernemers zijn natuurlijk druk met de uitbouw van hun bedrijven en de verkoop van hun producten en diensten, maar ze komen elkaar ook tegen in ons Cook & Zopie restaurant, waar ze elkaar kunnen ondersteunen.” Dat dit concept succesvol is blijkt wel uit het feit dat het gebouw op dit moment vol zit en er geen ruimte is voor nieuwe ondernemers.

_dsc6647.jpg

_dsc6645.jpg

_dsc6637.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Wethouder René de Heer, zelf ook werkzaam geweest in de creatieve sector bij SBS 6, vindt de Creatieve Coöperatie, waar ondernemers vanuit heel verschillende disciplines samenwerken belangrijk voor de economie. “Dikwijls zijn creatieve mensen goed in hun vak en zorgen voor veel innovatie, maar weten soms niet hoe ze hun idee moeten verkopen. Dan is samenwerking met andere ondernemers erg belangrijk.”
 
_dsc6627.jpg   
 
Tijdens de open dag heeft hij het evenementenbeleid van de gemeente Zwolle onderwerp van gesprek gemaakt met de vraag  “Hoe kunnen we zorgen voor duurzaamheid van evenementen en dan niet alleen praten over het geluid?” Hij was verrast over de snelheid van ideevorming. “Zo snel kunnen we geen beleid maken,” gaf hij toe. De Creatieve Coöperatie heeft een keur aan bedrijven met veel variatie, die goed kunnen samenwerken. Volgens de wethouder is dit een kracht van Zwolle en staan we daarom “hoog op verschillende lijstjes.”
Hennie Vrielink
Reporter Weblog Zwolle

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.