Tabonon verrassend onderuit tegen Bola-Lah!

Zwolle – De eerste nederlaag voor Tabonon Sportschool is een feit. De titelfavoriet in de WRZV zaalvoetbal hoofdklasse A ging verrassend onderuit tegen Bola-Lah! De successtory van Tabonon begon zo’n twee jaar geleden in de 2e klasse B met alleen maar overwinningen en titels. Totdat gisteren Bola-Lah uit een schijnbaar kansloze positie de overwinning uit het vuur wist te slepen. Het spel golfde in de tweede helft in een hoog tempo op en neer. Scheidsrechter Jan ter Bruggen moest alle zeilen bijzetten om de zaalvoetballers bij te benen.

De eerst helft was voor Tabonon. De koploper ging met een 0-4 voorsprong rusten en dacht ongetwijfeld dat de zoveelste overwinning kon worden bijgeschreven. Niets was minder waar. Bola-Lah! wist knap de aansluiting te vinden, omdat Tabonon te gemakzuchtig omsprong met de hoeveelheid aan kansen. Bola was een stuk effectiever in de afronding. Nadat Romano Saija Luhukay de stand op gelijke hoogte had gebracht, was het uiteindelijk Ritchie Kartosonto die de ‘trekker’ overhaalde en Tabonon trakteerde op de eerste nederlaag in de WRZV hallen. Of de titelstrijd nu spannender is geworden valt te betwijfelen omdat de voorsprong voor Tabonon fors is.

De concurrenten wisten in ieder geval wel te winnen. VT Benz wist in een attractief duel met 6-4 te winnen van subtopper Diaspora. Kletsen en Proeven wist Het Beugeltje met 9-3 te verslaan. Verder deed Woord & Daad goede zaken door Motivo met een 6-3 nederlaag huiswaarts te sturen 

Het zaalvoetbalteam van Present boekte een monsterzege op Blue Sakura. De ongeslagen koploper won met speels gemak met 21-2. Ook OHM had weer een zware avond. Het was Corporate Matchfixing die met scherp schoot en OHM 22-5 nederlaag bezorgde. Bola-Lah! Satu wist Citysnack FC met 8-5 te verslaan. Asero Futsal was met 3-0 te sterk voor AA Taxi Zwolle en de Bever Boys wisten met 5-2 te winnen van de Bluefinger Wolves.

Middenmoter Europanel liet in de hoofdklasse het nog ongeslagen Blazende Veiligheid in de slotminuten te ontsnappen. Het team van Koen van de Veen had een ruime voorsprong opgebouwd, maar de ‘BV’ wist met een groot offensief toch langszij te komen. Kafali was met belangrijke goals de grote man bij de koploper. Bij winst volgende week kan de Blazende Veiligheid het eerste kampioenschap in de hoogste klasse bijschrijven op haar palmares.

Bordeaux Groen wist met 9-3 te winnen van Poppe Advocatuur. FC Hummel is bezig zich veilig te spelen in de hoogste klasse met de vierde winstpartij op rij. Belgische Keizer werd met 6-4 verslagen. YBC boekte onder aanvoering van Tom Bosma een belangrijke 3-2 zege tegen concurrent Aqua Comfort uit Zwartewaterland. Krijtje FC wist nipt te winnen met 4-3 van The Green Room ‘Jan Groen’.

Titelkandidaat Bouwbedrijf Salverda won de wedstrijd tegen Macs Moves met 12-6 en weet hiermee de voorsprong in de eerste klasse B te behouden op concurrent KPS Steigerbouw. De ‘steigerbouwers’ van KPS zette de wedstrijd tegen Brockbernd om in een 5-3 overwinning. ZVT Edon won gemakkelijk met 11-3 van Campingteam 3. All Stars won het spannende duel met 4-3 van The Black Ties. L&M Workwear blijft het ook goed doen en wist de tweede positie in de stand te behouden door Roede Vooruit met 6-4 te verslaan.

De volgende competitieronde is op maandag 21 maart en woensdag 23 maart. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

Voor de WRZV Futsal League voor 16 t/m 18 jarigen staat de twee competitieronde op vrijdag 18 maart op het programma. Om 18.00 uur starten de jeugdwedstrijden. Er worden drie competitiewedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten. De deelnemende teams zijn: All Stars, IFC Donaci, V.E.T, Youngboys, FC Knudde en vv Rolleman.

Op vrijdagavond 18 maart as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl

 

Artikel delen: