Uurtje Cultuurtje met het Trompetkwartet C4

Zwolle -Op eerste Paasdag, zondag 27 maart speelt het Trompetkwartet C4 uit het bekende ‘Maestro’ Orkest van het Oosten op Cultuurschip Thor. Vier meestertrompettisten aangevuld met de paukenist uit hetzelfde orkest spelen een gevarieerd repertoire met o.a. een tweetal prachtige Bach-Koralen. Daarnaast heeft gastheer /componist Rik Elings speciaal voor deze gelegenheid twee verrassende stukken voor dit klassiek georiënteerde ensemble geschreven.

Trompetkwartet ‘C4′ bestaat uit de vier trompettisten van het Orkest van het Oosten: Ido Jan Stalman, Daniëlle Egberts, Piertje Feenstra en Arthur Kerklaan. Het Orkest van het Oosten, opgericht in 1994, is een Nederlands professioneel symfonieorkest met Enschede als thuisbasis. In het populaire TV programma ‘Maestro’ waarin een groep BN’ers een poging doet om het dirigentenvak onder de knie te krijgen heeft het orkest een hoofdrol gespeeld; ook de trompettisten van het C4 kwartet waren daarbij regelmatig in beeld terwijl ze de amateurdirigenten probeerden te volgen… Op deze eerste Paasdag speelt het kwartet o.a. toepasselijke sfeervolle stukken van Monteverdi, Bach, Beethoven en Piazolla. Tevens zal de première klinken van Rik Elings’ spectaculaire composities voor vier trompetten en pauken.

Het Uurtje Cultuurtje met Het Trompetkwartet op zondag 27 maart begint om 15 uur. Inloop met inbegrepen een gratis kopje koffie of thee een half uur voor aanvang. Entree is € 12,- Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle

Artikel delen: