De Vuurvogel en Gnaffel spelen ‘Peer Gynt’

Zwolle – Op maandag 4 april spelen Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel en Theater Gnaffel Peer Gynt voor het basisonderwijs in Zwolle. Er worden twee voorstellingen gespeeld, om 11.00 uur en 13.00 uur, in Theater De Spiegel. Het verhaal van Peer Gynt, geschreven door Henrik Ibsen en op muziek gezet door Edvard Grieg, wordt verteld door Janpieter Boudens en verbeeld door de poppen van Gnaffel.

peer_gynt.jpg 

Het Jeugdsymfonieorkest vertolkt de wereldberoemde muziek van Grieg. Een bijzondere samenwerking! Het Jeugdsymfonieorkest is inmiddels een vertrouwde verschijning op diverse podia in de stad. Twee jaar geleden is het orkest begonnen met de organisatie van educatieve projecten voor leerlingen van de basisscholen. Doel van die projecten is vooral om jonge kinderen vertrouwd te maken met “klassieke” muziek én om ze te stimuleren zelf een instrument te gaan bespelen. Dit jaar wordt er intensief samengewerkt met Theater Gnaffel. Theater Gnaffel heeft jarenlange ervaring in het samenwerken met symfonieorkesten en vormt dus een fantastische aanvulling op het totaal.

De voorstellingen in De Spiegel zijn het laatste onderdeel van dit bijzondere project. In de periode hieraan vooraf gaan jonge leden van het orkest op bezoek bij de basisscholen die deelnemen aan het project om twee lessen te geven aan de leerlingen. In deze lessen vertellen ze over het orkest en de verschillende instrumenten, laten ze de instrumenten zien en horen én studeren ze liedjes in die bij de voorstellingen door iedereen kunnen worden meegezongen. Theater Gnaffel geeft ter introductie op de voorstellingen een workshop “Trollenpoppen maken” aan alle leerlingen van de basisscholen. De poppen die de leerlingen maken zullen vervolgens een rol spelen in de voorstellingen.
Daarnaast werken ook Meesters-in-Muziek mee, een groep docenten die een muzieklesmethode heeft ontwikkeld: “Eigenwijs Digitaal”. Een deel van die methode gaat specifiek over dit project. Participerende   scholen mogen drie maanden gratis gebruik maken van het materiaal.
Vrije kaartverkoop voorstellingen 
Op 4 april zijn de zaal en het eerste balkon gereserveerd voor de leerlingen van de basisscholen. Het tweede en derde balkon zijn beschikbaar voor andere belangstellenden. 
 
Kaarten kun je bestellen via de website www.zwolsetheaters.nl (€3,50 reserveringskosten), telefonisch via 0900-1435 (€ 0,45 per minuut; ma-vr 9.00-21.00 uur, za & zo 10.00-20.00 uur), aan de kassa in Café Foyé / Odeon (dagelijks vanaf 10.00 uur) en voorafgaand aan de voorstellingen. Een half uur voorafgaand aan de concerten wordt er een korte inleiding gegeven over het totale project; belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.vuurvogelonline.nl.

Artikel delen: