Stadsderby VV Berkum – Be Quick ’28 gestaakt

Zwolle – Vrijdagavond is de stadsderby tussen VV Berkum en Be Quick ’28 gestaakt bij een stand van 3-1. De reden zou discriminerende opmerkingen naar een grensrechter zijn.

Berkum stond binnen 20 minuten op voorsprong door doelpunten van Chris van der Meulen. William Potkamp maakte er 3-0 van. Namens de Rood zwarten van Be Quick kon nog voor rust Sander Aarten iets terugdoen (3-1). In de 64e minuut werd de wedstrijd eerst tijdelijk gestaakt. Een grensrechter zou door Zwolse bezoekers gediscrimineerd zijn. Het aanwezige publiek aan de zijde van de bewuste grensrechter moest die locatie verlaten. Later werd het duel definitief gestaakt. Wanneer de wedstrijd uitgespeeld wordt is op dit moment nog niet bekend.

Artikel delen:
Reacties 45
 1. Wat ik heb vernomen is dat de ietwat corpulente grensrechter werd toegezongen met ‘ minder minder kilo’s’ …
  Tsja. Dat is ook discriminatie..:(  ⚠️ Meld

 2. mensen ik was erbij en stind bij de grens!
  er was niks aan de hand. hij keurde onterecht een goal af en kreeg wat kritiek. voor de rest helemaal niks. mooie vooroordelen weer! kansloos!!


  ⚠️ Meld

 3. @ikwaser of ikwashet? Ze staken vast niet voor niks. Publiek moet het maar eens leren. Makkelijk slachtoffer zon grensrechter, kan terug h?.


  ⚠️ Meld

 4. Het sloeg idd nergens op maar dat stelletje tuig van een paar kleuters, toen de Bq supporters binnen kwamen was het k Bequick voor en na.. Aanpakken die lui


  ⚠️ Meld

 5. Verklaring VV Berkum:

  Bij de wedstrijd Berkum-Be Quick ??28 zijn er helaas in de tweede helft vanuit het publiek kwetsende opmerkingen gemaakt richting de arbitrage. Wij nemen daar als VV Berkum vanzelfsprekend uitdrukkelijk afstand van.

  Wij hebben het publiek weggehaald uit de hoek waar kennelijk was geroepen en onze excuses gemaakt aan het arbitrale trio. Helaas bleek het voor hen onmogelijk om de wedstrijd voort te zetten, maar wij hopen dat dat later op een goede wijze alsnog kan gebeuren.

  Jan Teun Fuller, voorzitter VV Berkum


  ⚠️ Meld

 6. Nette verklaring , club heeft ook alles gedaan. Was volgens mij actie van tieners. Zeker niet goed te praten maar errug zwaar om te staken! Hoop dat ouders nog wat meekrijgen en actie ondernemen!!!


  ⚠️ Meld

 7. Ook ik was erbij. Ja er werd het e.e.a. geroepen naar de grensrechter, maar dit gebeurt wekelijks en overal…vooral als je als grensrechter n aantal keer er compleet naast zit. Als je als grens dan ingaat op opmerkingen uit het publiek zal het publiek alleen maar heftiger reageren. Waar het op neer komt: wat hier gebeurde…dan kan je elke wedstrijd wel gaan staken….


  ⚠️ Meld

 8. Zeer bepalende grensrechter. Zat een aantal keer compleet mis. En ja, dan krijg je commentaar. Dat wat geroepen en als discriminerend ervaren werd had niets met racisme te maken, maar met de corpulente omvang van deze grensrechter.


  ⚠️ Meld

 9. Dat roepen naar de grens stelde niets voor, Veel erger was het fysiek geweld naar een steward door een jeugdlid. Afkomstig uit een beruchte berkumer familie. Je zou ze maar als lid hebben, ben benieuwd wat Berkum daar mee gaat doen.


  ⚠️ Meld

 10. Dit biedt weer een hoop perspectief voor andere verenigingen. Als je niet goed in de wedstrijd zit, geef je een vage reden op en laat je wedstrijd staken. Wellicht kan je over een aantal weken dan beter presteren en de tussenstand ombuigen. Gewoon vorm van competitievervalsing dus.
  Berkum heeft blijkbaar alles gedaan dmv publiek verplaatsen, maar blijkbaar was dat niet voldoende. Had dan zonder publiek uitgespeeld.


  ⚠️ Meld

 11. Zonder waarschuwing van de scheidsrechter en waarneming door het bestuur is een wedstrijd gestaakt. Berkum heeft geen kans gehad om mogelijk wangedrag te bestrijden. Een gezellige avond met mooi voetbal is zo plots afgebroken. De knvb zal recht spreken en deze nette club op haar waarde schatten. Wanneer de knvb haar eigen normen serieus neemt en daar eindelijk eens consequenties aan durft te verbinden dan staken ze dit weekend 500 wedstrijden. Wangedrag dient op ieder niveau hard en snel bestreden te worden. Een rotte kies trek je ook niet in 5 etappes..


  ⚠️ Meld

 12. Nee zo zit dat niet met die stewart die stewart was onervaren en greep een jongen van 10 bij zn keel dat is streng verboden en een jongen zag dat en het enige wat hij wou doen was hun uit elkaar halen.


  ⚠️ Meld

 13. Daders zijn toch niet die Berkumse Boos-mensen die tegen elk pleziertje van stadgenoten zijn in hun buurt. Vooral gelijk een zaak aan spannen omdat ze toch een overvolle geldbuidel hebben?

  ‘Nogal-rechtsdenkend’ lijkt me in elk geval een overeenkomst tussen beiden 🙁


  ⚠️ Meld

 14. Nee zo zit dat niet met die stewart die stewart was onervaren en greep een jongen van 10 bij zn keel dat is streng verboden en een jongen zag dat en het enige wat hij wou doen was hun uit elkaar halen.

  Dit klopt niet, Fjj! Die steward pakte de jongste aan omdat die zat te schelden en te provoceren. Vervolgens vloog het oudere broertje de steward aan. Om daarna met een bevriend kampertje anderen uit te dagen. Is bepaald niet de eerste keer dat leden van deze familie bij dergelijke conflicten betrokken zijn. Staan alom bekend als erg opvliegerig en agressief. Wat triest is, is dat de vrijwillige steward op die manier belaagt word door ‘zo’n stuk tuig. Past niet bij Berkum, hoop dat ze hard optreden.


  ⚠️ Meld

 15. Janjan: waarom mag niet verteld worden hoe het is? Als ik jou zeg dat deze jongens ook al van school zijn gestuurd vanwege wangedrag, dan zetten ze zichzelf in een kwaad daglicht door hoe ze zich gedragen. Er lopen inmiddels al heel wat probleemjochies rond bij de ooit zo beschaafde vereniging, tijd om grenzen te stellen aan wat toelaatbaar is.


  ⚠️ Meld

 16. Stop alsjeblieft met die jongen zo vreselijk naar beneden te halen hij deed helemaal niks jullie wsren er warschijnlijk niet eens bij


  ⚠️ Meld

 17. Iuy, ik stond er vlakbij! Waarom ontken jij het. En waarom is dat joch direct weggerend? Hij deed niks? Is hij en z’n broertje daarom ook van school getrapt, omdat hij niets deed? Kom op zeg, alsof het zo’n lieverdje is, schaam je! Dat doe ik ook als berkum-supporter!


  ⚠️ Meld

 18. Dat zelfde jongetje was ook aan het schelden met het k woord, toen er een aantal Bequickers binnen kwamen.idd heel hard aanpakken.


  ⚠️ Meld

 19. Het bestuur van vv Berkum gaat ??passende maatregelen?? treffen tegen de fans die grensrechter Balil Allioui zouden hebben belaagd. ⤸Maar dan moeten we wel eerst weten wat er precies is gebeurd⤝, zegt voorzitter Jan Teun Fuller. ⤸Want dat is nu nog niet het geval. Er wordt gezegd dat er ??minder, minder?? is geroepen.


  ⚠️ Meld

 20. Onderandere van Peetri, op 19 maart 2016 12:36, Peetri, op 19 maart 2016 13:44’s betoog en van Toeschouwer ’s op 19 maart 2016 14:44 zullen toch wel getuigen zijn…Of zijn de omstanders ineens zo laf dat ze het bestuur niet (anoniem?) durven in te lichten?


  ⚠️ Meld

 21. Goh je zou het toch niet verwachten van het witte dorp Berkum.
  Wat een schande dat dit anno 2016 nog gebeurt.

  Maar goed in deze WITTE buurt zijn het wel de sentimenten dat leeft onder de bewoners in berkum.

  Het gedrag van deze hersenloze bewoners doet mij denken aan de mensen die begin jaren 40 de nazi s begroeten bij inneming van Nederland.

  Berkum neemt last van woonwagen centra s
  Last van azc
  Last van straat muzikanten
  En nu last van een grensrechter van buitenlandse komaf

  Diep bedroefd


  ⚠️ Meld

 22. @ Jan Remmers,
  last van festivals.
  last van festivalgangers.
  last van mensen met meer geld dan zichzelf.
  last van mensen die hun status en ‘meer-dan een ander-mentaliteit’ niet erkennen.
  Ach, het wordt te generaliserend. Ken gelukkig ook veel zeer vriendelijke Berkummers. Maar die paar doorgeslagen witte-walgelijke-wouzen verzieken het voor de rest en voor het imago van hun club.


  ⚠️ Meld

 23. @ witte berkummer. Idd is dat onbeschrijflijk veel erger…absoluut niet te vergelijken!
  Man, we weten (nog) niet eens wat er precies is gebeurd.
  Wel een mooie gelegenheid om het (hier populaire) decadente vol-bloed-Berkummer-pesten weer eens te praktiseren. Het woord “saai” ontbrak nog 😉


  ⚠️ Meld

 24. Samenvatting van de gebeurtenissen zoals ik het begrepen heb:
  1.Balil Alliloui is grensrechter en maakt een enorme blunder door zuiver doelpunt van Berkum niet te zien.
  2. Publiek voelt zich bestolen en bedrogen door Ballil Alliloui en roept naar hem om MINDER. Minder fouten, minder overgewicht, minder traagheid, het is allemaal nogal voor de hand liggend.
  3. In plaats van zich af te vragen waarom het publiek dat roept, gaat onze corpulente lichtgetinte vriend janken bij de scheids en trekt geniepig de racismekaart. Standaardreflex van deze categorie.
  4. Jonge, onervaren scheids Besselsen trapt erin en verpest samen met Ballil een leuke voetbalavond voor alle aanwezigen.

  Ik begrijp dat MINDER wel.


  ⚠️ Meld

 25. Gelukkig was dat doelpunt uit 1 dan absoluut niet doorslaggevend. Volgens mij stonden ze met 3-1 voor. En dat gejank over de arbitrage: probeer dan zelf, tenminste, eens te vlaggen in een wedstrijd in de 1e klasse!
  Je zult het niet zo bedoeld hebben Hans 72…maar ik vind 2 absoluut niet

  voor de hand liggend

  . Alleen al om het algemene punt “respect voor je medemens”.
  3 Een filosoof inhuren die moet beoordelen waarom dat deel van het publiek zo doorgeslagen is?
  “geniepig” en “janken bij zijn collega spelleider corpulente lichtgetinte vriend” …. ok >:(

  Pardon?

  Standaardreflex van deze categorie.

  Veelzeggend over de slachtofferrol waarin Hans kruipt

  Jonge, onervaren scheids Besselsen trapt erin

  Je begrijpt het “minder, minder” schreeuwde je wellicht ook mee?


  ⚠️ Meld

 26. Discriminatie is wat anders dan racisme. Ook iemand beoordelen op zijn gewicht is hier irrelevant en daarmee discriminerend.
  Het publiek zou zich eens MINDER met de leiding moeten bemoeien.
  Het is schokkend dat mensen hier toe geven dat ze een grensrechter op zijn uiterlijk hebben beoordeeld en in dezelfde adem eraan toevoegen dat er dus niks aan de hand was.  ⚠️ Meld

 27. Wat een schijnheilig gedoe. Als er ‘rooie, kleine, kale of dikke’ wordt geroepen is er niets aan de hand, nu betreft het iemand uit de voorspelbare hoek en semi-verontwaardigd zwolle rolt over elkaar heen om er schande van te spreken. Een bal die vrijwel het net raakt en vervolgens niet als goal wordt gezien dat is pas schandalig.

  Dick: ik beroep mij op ervaringen van kennissen die er bij waren. De inhoud van de rest van je reactie ontgaat me eerlijk gezegd, beetje warrig.


  ⚠️ Meld

 28. @Kijkdan: Want? Hebben mijn kennissen het fout gezien en gehoord? Dacht het niet. En ik ventileer mijn mening daarover. Wat jij daarvan vindt boeit me eerlijk gezegd niet zo. Jouw advies leg ik daarom naast me neer.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.