WVF pakt laatste strohalm niet

Zwolle – WVF bungelde al een aantal weken aan het bekende zijden draadje. En dit flinterdunne draadje lijkt zaterdagmiddag definitief geknapt te zijn. Om nog een kans te maken om aan degradatie te ontsnappen moest de ploeg vanmiddag de derby tegen WHC winnen. Immers de ploeg uit Wezep draait na de winterstop zeer stroef en heeft de punten ook hard nodig in de strijd tegen degradatie. Na zaterdagmiddag kunnen de gasten uit Wezep weer wat ruimer ademhalen en kan WVF zich gaan opmaken voor een verblijf in de Tweede Klasse.

De wedstrijd op sportpark De Weide Steen was al in een vroeg stadium beslist. In de tiende minuut kwam WHC al op voorsprong. Uit een indraaiende vrije trap van Beumer mocht Jonathan van Marle ongehinderd binnen koppen 0-1. En daarmee leek de wedstrijd al beslist want WVF kon daar voetballend vanmiddag weinig tot niets tegenover brengen. De thuisclub kon aanvallend geen vuist maken, leed veel balverlies en gaf veel ruimte weg, waar WHC goed mee om wist te gaan en was dan ook gevaarlijk in de omschakeling. Het wachten was dan ook op een grotere voorsprong voor WHC. En die kwam er ook. Uit een hoekschop van Dijkhof was het ‘voetbalnomade’ Mark van de Vegte die koppend zijn ploeg op een 0-2 voorsprong zette.

Nadat Siemelink namens WHC nog een grote kans, nadat hij alle ruimte en vrijheid kreeg, miste was het op slag van rust wel raak. Uit wederom een hoekschop legde Taco Reijnen voorbij de tweede paal de bal terug op Yoshua van Marle die hiermee de 0-3 op het scorebord bracht en daarmee de wedstrijd al voor rust definitief besliste.
 
Na rust kwamen Richard Bouwmeester en Ricardo Kuijer in de ploeg voor Kristian Bril en Martijn Ruysch, maar het geloof in een beter resultaat was bij WVF allang verdwenen. Het kreeg nog een paar kansen op de spreekwoordelijke eretreffer maar ook deze was de thuisclub niet gegund. Rob Meijerink zag een vlammend schot over doel van WHC verdwijnen ook een inzet van Bas Bouwhuis, na een misser van doelman Kuiper van WHC, verdween over het doel. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Ricardo Kuijer nog twee goede mogelijkheden. De eerste na goed breed leggen van Rob Meijerink schoot Ricardo naast en de tweede na een mooie aktie van Jesse Betaze wist Ricardo ook niet te verzilveren. Scoren is sowieso voor WVF een groot probleem dit seizoen. Omdat WHC na rust niet verder aandrong en bleef WVF een grotere afstraffing bespaard.
Er zijn nog zes wedstrijden te gaan en deze kan WVF vrijuit gaan spelen of er moet wel een heel groot wonder gebeuren om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar dat lijkt wel een sprookje en daar gelooft ook niemand in. Een aantal spelers heeft al te kennen gegeven aan het eind van het seizoen te stoppen. Wellicht een goede gelegenheid om nu alvast te gaan bouwen aan een nieuw team. 
WVF-WHC 0-3(rust 0-3)
10. Jonathan van Marle 0-1, 35. Mark van de Vegte 0-2. 45. Yoshu van Marle 0-3
Scheidsrechter: A.Meulenkamp
 
Toeschouwers 200
WVF: Gert Schaafsma, Dion Reijnen, Hiro Ganapragassam, Jorben Nieuwenhuis, Romano Luhukay, Sander Bolt, Rob Meijerink, Bas Bouwhuis(85 Tommy van der Sluis), Jesse Betaze, Kristian Bril(46 Richard Bouwmeester), Martijn Ruysch(46 Ricrado Kuijer)
WHC: Kuiper, Siemelink, Reijnen, van Schie, J. van Marle, Y, van Marle, Beumer(61 Kardag), Fijn(81 van ’t Ende), Dijkhof, Post(65 Olaria), van de Vegte
Dick Noordman
Artikel delen:
Reacties 5
 1. ‘k ook. Zou mooi zijn als er geboren en getogen WVF-ers zouden doorstromen. Daar lopen er wel een paar van in 2; ook nog wel meer dan een paar.


  ⚠️ Meld

 2. Gewoon met eigen jonge jongens verder. Hoorde al dat bouwhuis en (waarschijnlijk) hiro weer naar berkum gaan en zijn er vast nog meer. Misschien lopen er nog wel ergens jongens met een wvf verleden die de jonkies kunnen bijstaan??


  ⚠️ Meld

 3. Gaat Baas Bouwhuis samen met zijn broer afbouwen in een lager team bij Berkum?
  Een leegloop dreigt bij WVF. Dat moet de club zich aanrekenen want de trainer had natuurlijk meer moeten presteren met deze selectie. Geldt ook voor het vorig seizoen trouwens.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.