Zwols succes op NK Grappling

Zwolle – De grapplers van vechtsportschool Tabonon reisden vanmorgen in alle vroegte af naar Wijk bij Duurstede voor de eerste toernooidag van het NK Grappling 2016. Op de derde toernooi dag wordt per gewichtsklasse de beste over de drie dagen gekroond tot Nederlands Kampioen.

grappling.jpg 

De reis was niet voor niets, van de acht Zwolse deelnemers wisten er drie een medaille mee naar huis te nemen. Dat hun pupillen in vorm waren, wisten trainers Dennis Vlaskamp en Reinier Stamhuis wel. Maar op een toernooi loopt het soms net even anders; De spanning speelt mee, je fightplan pakt niet goed uit, of de concurrentie is te sterk. Maar vandaag liep alles perfect voor de vechters van Tabonon. “Ze hebben allemaal gevochten voor wat ze waard zijn.”, aldus de trotse trainer Vlaskamp. “Bas Wieten, ons zwaargewicht, wist de klasse +100 kilo op zijn naam te schrijven. Trudy van der Stouwe veroverde een mooie derde plek in de open dames klasse. Ook Kamil Traszincksy won brons, hij kwam uit in de -62 kilo klasse.

Josh Lu en Ruben Drost wisten het beiden tot de kruisfinales te schoppen, maar moesten daar helaas hun meerdere erkennen. Ook Karim, Dylan en Johan mogen trots zijn op wat ze vandaag hebben gepresteerd.” Met pupillen die stuk voor stuk goed presteren mogen de trainers ook trots zijn op zichzelf en op wat zij met hun groep bereikt hebben de afgelopen jaren. 
 
Actieve sportschool 

Zaterdag was Tabonon dus actief in het Grappling, een worstelsport waarbij het grondgevecht centraal staat. Bij het grappling werkt men alleen met werp-, klem, controle- en verwurgingstechnieken. Stoot- en traptechnieken zijn niet toegestaan. Grappling wordt ook wel gezien als het technische aspect binnen het Mixed Martial Arts, beter bekend als free fight. Naast deelname aan het grappling, stappen de leden van Tabonon ook in de ring voor een Kickboks- of MMA partij. Zo worden bij de Zwolse sportschool verschillende aspecten van vechtsport beoefend. 
Artikel delen: