Aandacht voor Earth Hour in Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond werd ook in Zwolle aandacht besteed aan Earth Hour, een wereldwijde bewustwording van omgaan met energie door een uur lang de lichten te doven.

2016-6330.jpg

Om extra aandacht te geven aan het milieu en de gevolgen van het onnodig gebruik van verlichting werd voor de kinderen voorafgaand aan het uitschakelen van de verlichting van onder andere het stadhuis en Odeon een lampionnen tocht georganiseerd. Tijdens deze wandeltocht door de binnenstad werden op een aantal locaties door middel van spelletjes en opdrachten de kinderen onderwezen waarvoor het licht een uur uitging. Ook werden de kinderen getrakteerd op een glaasje limonade en werd er een spannend verhaal verteld. Teruggekomen op het Grote Kerkplein werd door wethouder Filip van As en de Nachtburgemeester met het aanwezige publiek afgeteld tot het moment dat het licht op een aantal Zwolse gebouwen gedoofd werd. Tijdens het donkere uur werden de aanwezigen nog vermaakt door artiesten rondom de vuurkorven.

2016-6221.jpg

2016-6229.jpg

2016-6232.jpg

Meer foto’s via lees verder… 

2016-6263.jpg
2016-6269.jpg
2016-6276.jpg
2016-6313.jpg
Artikel delen:
Reacties 10
 1. Geert vindt dit allemaal slap gel*l, het geneuzel over milieu, de klimaatverandering, omgaan met energie. Nixxx aan de hand met het klimaat, mensen. Gewoon doorlopen….het zal hem allemaal wel te duur zijn?


  ⚠️ Meld

 2. Ik weet van nachtburgemeester Jeroen dat hij dit ook geneuzel vindt, maar voor een beetje aandacht ga je wel eens vreemd lijkt het.


  ⚠️ Meld

 3. Wat voor zin heeft het om 1 uurtje in het jaar de lichten uit te doen en er dan ook nog trots op te zijn dat je iets betekent voor het milieu? Is gewoon een nepvertoning. Als je daadwerkelijk iets wilt doen, doe dan elke dag de overbodige verlichting uit.


  ⚠️ Meld

 4. Jammer dat jullie dat vinden! Het gaat ook niet om een uurtje minder stroomverbruik, maar om bewustwording. En er zijn wereldwijd miljoenen mensen die meedoen. En op scholen wordt er volop aandacht aan besteed. En als alleen die mensen al bewuster met licht/verwarming/vervoer omgaan is er al winst!


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben er in mijn huishouding elke dag bewust van, ik denk dat als je het vaker doet er meer mensen bewust van worden en je doet nog meer voor het mileu


  ⚠️ Meld

 6. Ah, de mensen hebben hun borstkloppende zelfgeilerij er weer op zitten. Kunnen ze zich weer een heel jaar verheven voelen boven het gepeupel dat niet aan deze hypocrisie heeft meegedaan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.