Comité ‘Zendmast’ doet Wob-verzoek

Zwolle – Opgepast Zendmast, het comité dat opgericht is tegen de plaasting van een zendmast aan de Maaslaan in de wijk Aa-landen wil, omdat dat het College van B&W dinsdag aanstaande een besluit wil gaan nemen over de beschikking op vergunningaanvraag voor de zendmast in de Aa-landen maandagavond via inspraak de gemeenteraad laten weten dat ze tegen de plaatsing van de mast in hun buurt zijn.

petitie_zendmast.jpg 

Het comité: "Wij zullen ons nog maximaal inspannen om dat besluit uit te stellen of liever nog van tafel te krijgen. Eén van onze speerpunten in die inspraak is de onvolledige en ontijdige communicatie met de omwonenden. Opgepast Zendmast heeft inmiddels ontdekt dat de gemeente zich daar ook terdege van bewust was en daar niets aan heeft gedaan. Omdat wij uiteraard alle achterliggende informatie op tafel willen hebben om de gang van zaken rond de locatiekeuze en de vergunningprocedure helder te kunnen krijgen heeft Opgepast Zendmast een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid Bestuur (Wob)".

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Mag je als Zwollenaar ook zeggen dat je dit maar een kneuterig protestgroepje vind die wellicht ook eens kunnen gaan proberen te wennen dat dingen soms anders gaan dan gewenst?


  ⚠️ Meld

 2. Ja hoor Randy, dat mag. En ditzelfde clubje klaagt binnenkort dat hun gsm-ontvangst niet deugt waarschijnlijk. Hoe zou dat dan toch komen?


  ⚠️ Meld

 3. Zeker dezelfde mensen die al tijden zeuren over die mast met de grote gele M. Die vanaf de AA-landen maar een klein emmetje is…


  ⚠️ Meld

 4. Nogmaals:
  zet mast op flat met stralingswerende laag eronder. Alle bezwaren zijn dan weggenomen. Is ook veel goedkoper dan mast, hek, enz.


  ⚠️ Meld

 5. @Hans.
  Hij straalt ook uit naar de lagere belendende flats. Waarom denk je dat die mensen er tegen zijn? Enige oplossing dus de gehele mast rondom inpakken met alu folie 😉
  Vanwege de straling kan-ie dus beter in het groen staan. Of het een mooi gezicht is? Er zijn wel meer plekken in Zwolle die niet mooi zijn, zoals de Fundatie.


  ⚠️ Meld

 6. Mensen, jullie maken je onsterfelijk belachelijk met je opmerkingen over sokken. Het actiecomité heeft een punt, wat je had kunnen weten als je je erin had verdiept en niet meteen je vooroordelen had laten spreken.


  ⚠️ Meld

 7. De bewoners in de flat willen de mast niet voor niks niet meer op hun dak hebben staan maar andere mensen mogen hem blijkbaar wel zo in hun mik geduwd krijgen. Rare wereld.


  ⚠️ Meld

 8. Ik kan me met geen mogelijkheid voorstellen dat de huidige antenne om gezondheidsklachten van het dak af is gegaan en dat daarom een nieuwe mast moet komen. Verhaal doet het goed bij de stemmingmakers maar de ware reden is het niet. Als men zich goed zou inlezen in de wetenschappelijke onderzoeken dan zou eenieder moeten erkennen dat een signaal bij dit vermogen op deze frequentie absoluut niets maar dan ook niets kan veroorzaken in het menselijk lichaam. Gezondheid is indeze dus absoluut geen legitiem argument. Gelukkig mag een gemeente daar een aanvraag ook helemaal niet aan toetsen. Ruimtelijke inpassing is wat anders maar daar is de gemeente descundig genoeg voor om dat te kunnen beoordelen.

  Maar wat al eerder is gezegd, als je dekking wilt hebben met je smartphone en ook nog lekker wilt kunnen surfen op het internet dan zijn die antennes noodzakelijk. Degene die dat niet nodig hebben omdat ze al WIFI thuis hebben mogen niet meer meedoen in de discussie over gezondheid want zo’n apparaat zendt veel hogere vermogens signaal uit als wat je nog van een antennes in je huis waar kan nemen.


  ⚠️ Meld

 9. Bij ons op het dak staat er ook 1, helemaal geen last van en scheelt toch weer zo’n 4000/5000 euro per jaar op de balans van de vereniging voor eigenaren.


  ⚠️ Meld

 10. Er zijn al twee onderzoeken van TNO geweest (2012 + 2014) die overduidelijk stelden dat er totaal géén aanwijzingen zijn dat er sprake kan zijn van gevaar (ook op de lange termijn).

  @bernard: dat je lekker loopt op geitenwollensokken is persoonlijk maar ik vind die geitenwollensokken boel niks >:(


  ⚠️ Meld

 11. @Van der Horst: Het gaat in dit geval niet om resultaten van onderzoeken. Ik denk ook dat radiostraling niet schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Maar als iemand er wel last van meent te hebben moet je dat serieus nemen. Voor hem is het namelijk werkelijkheid. Dat is wel op te lossen, daar is gesprek voor nodig. Maar maak dat ambtenaren en actiecomité’s maar eens wijs.


  ⚠️ Meld

 12. Bericht door Riet Pluim, op 21 maart 2016 13:37
  Mensen, jullie maken je onsterfelijk belachelijk met je opmerkingen over sokken.

  Verd*** begin jij nu ook al. Het zijn echt goeie sokken hoor! Ik heb er ooit de Kennedymars op gelopen. Geen centje pijn!


  ⚠️ Meld

 13. Wat een gelul z3g.
  de hele familie heeft waarschijnlijk wel een smartphone waarop lekker gesocialized wordt.
  en dan jammeren bij de kpn als de ontvangst slecht is


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.