Met versierde sloep bij start Koningsdag

Zwolle – In Zwolle is het op 27 april feest! De hele stad staat in het teken van de komst van de Koninklijk familie. De gemeente Zwolle nodigt Zwollenaren uit om met een versierde sloep naar de Nieuwe Havenbrug te komen, zodat de om 11.00 uur de Koninklijke Familie in een parade van feestelijk versierde sloepen kan verwelkomen.

logo_koningsdag_zwolle.jpg 

Let op, niet de gehele grachtenring is deze dag bevaarbaar, en er is slechts plek voor een beperkt aantal boten. Dus wees op tijd! Mensen die hun boot extra fraai en gezellig versieren, maken kans op een VIP arrangement bij PEC Zwolle. Wie er wint? Dát laat de gemeente over aan het publiek. De winnaar wordt half mei bekendgemaakt. Burgemeester Henk Jan Meijer en Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten ontvangen de Koninklijke gasten om 11.00 uur op de Nieuwe Havenbrug. Op deze brug vindt op dat moment een muzikale ontvangst met de Fakkelteit en het Britten Jeugd Strijkorkest onder begeleiding van Rico bekend van Opgezwolle plaats.

Voorwaarden
Er is een aantal voorwaarden aan deze wedstrijd verbonden. Reclame-uitingen en alcoholhoudende dranken zijn aan boord niet toegestaan.
Natuurlijk mag u de Zwolse of Nederlandse vlag voeren, en uw boot versieren met ballonnen en slingers. Denk bij versiering niet alleen aan de kleur oranje, maar vooral ook aan “Zwols blauw en wit”.
Zorg er vooral voor dat uw boot uiterlijk op woensdagochtend 27 april om 10.00 uur bij de locatie Nieuwe Havenbrug ligt.
Informatie
U doet toch ook mee? Kijk dan voor meer informatie onder de knop inwoners op deze website. Indien u advies nodig heeft, neem dan contact op met l.udo@zwolle.nl.
Zwolle kijkt uit naar een gezellige en feestelijke Koningsdag in de Zwolse binnenstad met fraai versierde sloepjes bij de Nieuwe Havenbrug.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het ligt voor de hand dat de Zwolse sloep van de gaypride in Amsterdam zich gaat melden, maar of Zwolle en het Koningspaar daar op zit te wachten?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.