Onveilige kruising fietspad Steenweteringpad

Zwolle – Afgelopen vrijdag 19 maart was een CDA-raadslid ooggetuige van een ongeval met letsel in Zwolle Zuid, op de kruising van het fietspad Steenweteringpad en de Commissarislaan. Het punt staat al lang bekend als gevaarlijk, maar het raadslid zag het nu met eigen ogen. Het CDA wil een veilige oplossing voor het gevaarlijke kruispunt, en stelt daarover maandagavond vragen aan het college van Zwolle.

Door de onoverzichtelijke verkeerssituatie ter plaatse, zag een automobilist een jonge fietser over het hoofd en reed hem aan. Omwonenden die op het ongeval afkwamen, alsook de inmiddels toegesnelde politie- en ambulancediensten, vertelden dat dit de zoveelste keer was dat het op die plek misging. Toen het raadslid de moeder van het slachtoffer sprak vertelde ook zij dat zowel haar zoon als haar dochter op de plek des onheils al meermalen bij een ongeval betrokken waren geweest. Het betreft hier een verkeerskruispunt waar dagelijks vele jongeren en kinderen langs fietsen op weg van en naar school, en vele volwassenen uit Zwolle Zuid op weg van en naar hun werk. Automobilisten horen hier voorrang te geven aan de fietsers, maar rijden vaak te hard, of kunnen het fietspad niet goed overzien.

De CDA-fractie wil graag van de wethouder weten: – is hij bekend met de genoemde onveilige verkeerssituatie? – is hij het met de CDA-fractie eens dat in Zwolle Fietsstad dergelijke onveilige situaties niet voor zouden moeten komen? – is de wethouder bereid oplossingen te zoeken voor deze onveilige situatie? – Zo ja, welke maatregelen is hij voornemens te treffen? CDA Zwolle

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Zeker een onveilige kruizing. Zelf ben ik hier een aantal jaren geleden ook aangereden op de fiets.
  Vanuit verkeers commissies van de basisscholen is wel actie ondernomen, maar dat heeft helaas niets opgeleverd.


  ⚠️ Meld

 2. Goh, dus pas als die pipo’s in het pluche zelf iets meemaken, kan er wel actie worden ondernomen? Goed bezig! Ga dan gelijk even een paar uurtjes bij andere gevaarlijke plekken staan…


  ⚠️ Meld

 3. Hoe is het mogelijk, het is “ontdekt! Hoe is het toch mogelijk dat de verkeersdeskundigen dit altijd over het hoofd hebben gezien.


  ⚠️ Meld

 4. Kan het niet beter zeggen dan Abouali.
  Wereldvreemd die politici, op elk vlak tegenwoordig.
  Vertegenwoordig je burgers nou eens, daarvoor hebben we ze er neer gezet. Zo te lezen is hier al zo vaak voor aan de bel getrokken…

  Maar Zwolle kennende trekken we het gelijk met de binnenstad en weren we gewoon fietsers en automobilisten op die plek. Probleem opgelost. Toch?


  ⚠️ Meld

 5. Groot gelijk dat ze hier actie op ondernemen, want dit is echt een heel onoverzichtelijk punt. Dan kunnen ze gelijk de aansluiting van het Zwartepad met de Patriottenlaan aanpakken, want hier moet ik minimaal 1x per week fors in de fietsremmen omdat van links komende auto’s en brommers gewoon doorrijden.


  ⚠️ Meld

 6. Het is inderdaad een erg onoverzichtelijk kruispunt. Mijn zoontje is er ook een keer bijna (op de fiets) aangereden doordat een automobilist zo druk bezig was met naar rechts kijken dat hij vergat naar links te kijken 🙁
  Aansluitend bij ‘fietser’; er zou daar (op zijn minst) een stop-bord moeten komen lijkt mij.
  Overigens zijn er wel meer verkeersonveilige punten in Zuid. Zoals rond het winkelcentrum zoals Pieterg noemt.


  ⚠️ Meld

 7. 2 kruispunten verderop – kruising Stadhouderlaan – Steenweteringpad is overigens 3 weken geleden ook een fietser aangereden en met de ambulance vertrokken 🙁


  ⚠️ Meld

 8. Weten dat het er is. De wethouder dient op de hoogte te zijn. Zien met eigen ogen maakt het verhaal dubbelwaar. Nu kunnen ze niet achterblijven. Actie ondernemen en wel direct.


  ⚠️ Meld

 9. Verslag:

  Wethouder Van As antwoordt dat deze situatie hem niet bekend was en dat het uit de cijfers van de politie ook niet blijkt. Wel is hij bereid deze situatie samen met de politie nader te analyseren en hij zal de raad over de uitkomst over ca 5 weken informeren. De fractie van Swollwacht geeft aan niet steeds adhoc oplossingen m.b.t. verkeersveiligheid te willen maar dringt zij aan op een verkeersveiligheidsdebat.


  ⚠️ Meld

 10. …alsook de inmiddels toegesnelde politie- en ambulancediensten, vertelden dat dit de zoveelste keer was dat het op die plek misging.

  Of de politie heeft het niet opgeschreven of Van As heeft niet goed gelezen, lijkt mij.  ⚠️ Meld

 11. Vrijdag 10 juni wordt dit stukje aangepakt, er staan nu ook borden. T gaat over dit kruispunt. Heb geen idee wat er precies gaat gebeuren


  ⚠️ Meld

 12. @M,

  Ik wel, want ik heb een klacht ingediend. Dit kreeg als ik reactie van de Adviseur verkeer:

  “We gaan het rode asfalt vervangen en verplaatsen de markering buiten de rode loper om de verkeerssituatie duidelijker vorm te geven.”

  Hopelijk is het toereikend. De Stop-borden en spiegels waarop ik aandrong komen er blijkbaar niet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.