Opening 14e Hanze Trophy jeugdtoernooi bij SVI

Zwolle – Muziekvereniging Kunst na Arbeid speelt tijdens het 14e internationale Hanze Trophy jeugdtoernooi de volksliederen voor de 36 voetbalclubs uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Sportwethouder René de Heer zorgt voor de officiële aftrap.

hanze_trophy.jpg 

De officiële opening van het toernooi is zaterdag 26 maart om 12.00 op het terrein van voetbalvereniging SVI. De 52 teams uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland komen dan in parade het hoofdveld op. Het toernooi wordt officieel geopend door sportwethouder René de Heer. Tijdens het hijsen van de landenvlaggen speelt muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) de vijf volksliederen.

52 teams
De Hanze Trophy, op 25, 26 en 27 maart, wordt voor de 14e keer georganiseerd door voetbalvereniging SVI, in samenwerking met Euro-Sportring (de organisator van meer dan 130 internationale jeugdvoetbaltoernooien). Aan het toernooi nemen in totaal 52 F- tot B-juniorenteams deel.

Hoge waardering
De Hanze Trophy wordt elk jaar weer door de jongeren zeer gewaardeerd. Dat heeft alles te maken met de goede organisatie, de sfeer en de gastvrijheid van alle vrijwilligers en de stad Zwolle. Tussen de wedstrijden door kunnen spelers meedoen aan beach soccer en pannakooi wedstrijden. ´S avonds kan er genoten worden van film en disco.

Kunst na Arbeid
Kunst na Arbeid is een bloeiende muziekvereniging. Met bijna 70 leden is KNA een van de grotere verenigingen in Zwolle. De fanfare, onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk, heeft een A-orkest voor gevorderde leden, een B- en C-orkest voor leerlingen en beginnende leden en een slagwerkgroep/drumband. De bijzondere eigen jeugdopleiding trekt veel jongeren naar KNA. KNA hoort bij Zwolle-Zuid. Dat blijkt wel uit de vele optredens en acties in dit deel van Zwolle.

Artikel delen: