Hanze Catering blijft de toon aangeven

Ook in de zesde ronde van de eredivisie driebanden blijft Hanze Catering de toon aangeven. De Zwolse formatie zette zondagmiddag tegen Buys Incasso voor de vierde keer dit seizoen een 8-0 overwinning neer. Landskampioen Crystal Kelly blijft wel op gelijke hoogte, maar de Waalwijkers hebben maar liefst elf partijpunten minder dan Hanze Catering.

De overmacht van het thuisspelende team in Hogeschool Windesheim komt het best tot uiting in het gespeelde teammoyenne. Hanze Catering kwam tot 1.680, terwijl de Zeeuwse tegenstander slechts tot 1.117 reikte. Over geen enkele overwinning viel te discussiëren. Alleen Kees Wittens kon de schade met 41 caramboles tegen Martin Horn enigszins beperkt houden. Maar dat kwam door een serie van negen, die hij in de slotfase van de partij nog maakte. Horn, die deze week zijn Duitse driebandentitel verdedigt, was in 29 beurten klaar.

Nog beter deden Dick Jaspers en Torbjörn Blomdahl het. Beiden reisden zondagnacht af naar Ecuador, waar in Cuenca vanaf donderdag het wereldkampioenschap wordt gehouden. Ze zijn allebei in topvorm. Blomdahl liet met 50-31 in 22 beurten de Belg Martin Spoormans achter zich, terwijl Dick Jaspers nog een hogere graad van perfectie benaderde en in 19 pogingen Ronny Daniëls met 50-25 versloeg.

Alleen Ad Koorevaar had in de eerste helft van zijn partij problemen met Richard de Bruin, die op gelijke hoogte wist te blijven. Pas na de sanitaire stop kwam Koorevaar op toeren en wist De Bruin met 50-36 in 49 omlopen te kloppen.

Door het wereldkampioenschap en aansluitend de Nederlandse titelstrijd in Goes wordt de competitie op 18 november voortgezet en speelt Hanze Catering in het Brabantse Oosterhout tegen Rüttchen Advies. Daarna moeten er voor de koploper in Zwolle twee zware examens worden afgelegd. Allereerst op zaterdag 24 november om 19.00 uur tegen Aartsbouw en op zondag 2 december 13.00 uur de topwedstrijd tegen Crystal Kelly met als inzet het bezetten van de eerste plaats.

Artikel delen: