Regio Zwolle staat garant voor tophandbal Dalfsen

Zwolle – Afgelopen week werd door Stichting Tophandbal Dalfsen bekendgemaakt dat zij met ingang van het seizoen 2016/2017 haar activiteiten gaat beëindigen. Dit zou het einde betekenen van meervoudig landskampioen Sercodak Dalfsen. Deze mededeling veroorzaakte een schok, niet alleen in de gemeente Dalfsen, maar in de gehele regio Zwolle. Een schok die op zichzelf veel nieuwe initiatieven genereerde; het kon en mocht niet zo zijn dat Sercodak Dalfsen op zou houden te bestaan.

Vanaf het moment dat bekend werd dat na komende zomer het tophandbal in Dalfsen op zou houden te bestaan, zijn er bijzonder veel initiatieven ontwikkeld door ouders, supporters, spelers, het bedrijfsleven en bestaande sponsoren. Allen hebben zich maximaal ingezet om de droom van jonge ambitieuze sporters niet verloren te laten gaan. Maar ook stichting Regio Zwolle United reageerde op het bericht en reikte Stichting Tophandbal Dalfsen een helpende hand toe. Deze stichting komt voort uit de betaald voetbalorganisatie PEC Zwolle en wordt door de club af gefinancierd om haar regionale draagvlak te intensiveren.

Activiteiten van Regio Zwolle United zijn onder meer:
• Binnen PEC Zwolle United zijn de “meer dan voetbal” activiteiten georganiseerd.
• De sociaal economische ontwikkeling in de regio wordt in samenwerking met de Economic-board Zwolle/Kennispoort actief gepromoot, voorbeelden:
o Port of Zwolle;
o Health Innovation Parc (onroerend goed & start-ups) & Heath Investments Zwolle (scale-ups);
o CO2-neutrale regio;
o Polymer Science Parc.
• PEC Zwolle Vrouwen speelt in de Eredivisie Vrouwen en wordt gezien als eindpunt van een regionale talentontwikkeling.
Regio Zwolle United wil naast vrouwenvoetbal, ook voor de in het voortbestaan bedreigde vrouwen zaalsporten een toekomst bieden. In eerste instantie geldt dat voor het dameshandbal van Sercodak Dalfsen, echter in een latere fase zou dit ook kunnen gelden voor dames volleybal. Regio Zwolle United wil daarmee in zijn algemeenheid zaalsporten voor vrouwenteams verder bevorderen en ondersteunen, en de breedtesport en talentontwikkeling verder stimuleren binnen de regio Zwolle.
Wat Stichting Tophandbal Dalfsen betreft, betekent dit concreet dat Regio Zwolle United op korte termijn bijspringt. Door Regio Zwolle United is inmiddels met het bestuur van de provincie Overijssel gesproken, op welke wijze de ontwikkeling van vrouwen zaalsporten kan worden gefinancierd. Uitgangspunt daarbij is de lokale verankering en continuering van bestaande bestuursorganen. Op korte termijn wordt hiervoor door Regio Zwolle United een verzoek ingediend bij het provinciale bestuur voor een subsidie van deze activiteiten voor de komende vier jaren.
Concreet houdt dit in, dat wanneer het verzoek door het provinciale bestuur wordt gehonoreerd, Stichting Tophandbal Dalfsen de komende vier jaar vanuit Regio Zwolle United wordt medegefinancierd. Echter ook, dat Stichting Tophandbal Dalfsen in de huidige vorm wordt gecontinueerd. De samenwerking met Regio Zwolle United, en de nog in het land lopende initiatieven, zorgen ervoor dat het bestuur van de Stichting Tophandbal Dalfsen het vertrouwen heeft dat er de komende vier jaren financieel draagvlak is om tophandbal in en voor Dalfsen te behouden.
Er zijn wel wat voorwaarden aan een dergelijke financiering verbonden, waarvan als meest belangrijke te noemen:
• Bewezen hardheid van een meerjaren begroting (ondermeer meerjarige sponsorovereenkomsten, stabiele kosten begrotingen);
• Overeenstemming voor wat betreft continuering van de sportieve ambities;
• Bevorderen van (regionale) talentontwikkeling en stimulering breedtesport;
• Bestuurlijke stabiliteit binnen de Stichting Tophandbal Dalfsen en draagvlak binnen de gemeente Dalfsen;
• Meewerken aan promotie van de regio Zwolle (economisch & toerisme) en stimuleren van maatschappelijke projecten.
Stichting Tophandbal Dalfsen en Regio Zwolle United zullen op basis van voornoemde uitgangspunten gaan onderzoeken hoe de meerjarige samenwerking te gaan concretiseren en daarmee de toekomst van tophandbal in Dalfsen te verzekeren.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Ik spuug hierop >:( De stichting Regio Zwolle United, initiatief van PEC Zwolle, en de gemeente Zwolle steken geld in een veel te duur sportproject in Dalfsen. Die Wennemars lacht zich dood!!


  ⚠️ Meld

 2. Erg volwassen reactie.

  Volgens mij is het de provincie Overijssel die garant staat en niet de gemeente Zwolle. Daarnaast moet er een sluitende begroting komen, dus waarschijnlijk kost het geen geld voor de provincie, maar geven ze Topsport Dalfsen tijd om sponsors te zoeken. Met de ondersteuning van de regio en de verwachte successen op de komende Olympische Spelen zou dat goed moeten komen.

  Erben bedankt.


  ⚠️ Meld

 3. Sympatiek verhaal, Sportliefhebber. Maar er wordt nergens over onze provincie geschreven

  Vanaf het moment dat bekend werd dat na komende zomer het tophandbal in Dalfsen op zou houden te bestaan, zijn er bijzonder veel initiatieven ontwikkeld door ouders, supporters, spelers, het bedrijfsleven en bestaande sponsoren. Allen hebben zich maximaal ingezet om de droom van jonge ambitieuze sporters niet verloren te laten gaan. Maar ook stichting Regio Zwolle United reageerde op het bericht en reikte Stichting Tophandbal Dalfsen een helpende hand toe. Deze stichting komt voort uit de betaald voetbalorganisatie PEC Zwolle en wordt door de club af gefinancierd om haar regionale draagvlak te intensiveren.

  Wat een geschuif met geld. Dit is echter wel een aansprekend doel

  verwachte successen op de komende Olympische Spelen

  Vind dit ook een sterke opmerking

  Bericht door strikwerda, op 21 maart 2016 16:05

  Gaan ze nu ook Landstede Volleybal redden????

  “Ze” is dan, provincie en/of gemeente?


  ⚠️ Meld

 4. Ik vind hier de beste titel voor toch wel een speciale situatie. Onder aanvoering van een stichting die vanuit PEC Zwolle ontsproten is redt het met de partners in de regio topsporthandbal in Dalfsen.

  De link met de commissaris van PEC Zwolle, Erben Wennemars, is duidelijk. Terecht wordt de opmerking over Landstede Volleybal gemaakt. PEC Zwolle is nu min of meer verplicht ook de volleyballende buren te redden. Ik ben nu al benieuwd welke constructies, en natuurlijk ook geld, nog meer voor regionale noodlijdende initiatieven aangewend worden.


  ⚠️ Meld

 5. Erben en de Provincie

  Maandag zei inwoner en oud-schaatser Erben Wennemars op NPO Radio 1 al dat de topsport was gered. Vijfvoudig landskampioen Sercodak maakte vorige week bekend dat er te weinig geld is om een nieuw seizoen met vertrouwen te beginnen.

  De komende vier jaar zal Regio Zwolle United de stichting Tophandbal Dalfsen financieren, onder bepaalde voorwaarden. Het tophandbal zal in zijn huidige vorm blijven bestaan.

  Wennemars zei maandag meteen dat er een aantal mensen alles eraan wilde doen om de club te behouden. ,,Het gaat gewoon door. De club blijft bestaan. Die meiden kunnen allemaal naar het buitenland, zoals veel speelsters al via Dalfsen een mooie carri?re aan het maken zijn. Zeker als je bekijkt hoe populair het handbal aan het worden is, moet deze club ook gewoon blijven bestaan.”

  Uit de Stentor

  Op NOS.NL stond nog dat er subsidie werd aangevraagd bij de Provincie.


  ⚠️ Meld

 6. Mijn beoordeling was dus goed!!!! Wennemars wilde het niet uit eigen zak betalen en gebruikt nu de stichting van PEC daarvoor. Idioot!!!!!


  ⚠️ Meld

 7. Dit lijkt me een betere investering dan PEC Zwolle vrouwen. Daarnaast denk ik dat de kosten hiervan in het niet vallen bij wat er bijv maandelijks aan spelersalarissen word uitgegeven, dus ik kan dit alleen maar toejuichen.

  Daarnaast weet ik niet hoe het met landstede volleybal gaat, maar dat lijkt me toch een organisatie die zichzelf gewoon moet kunnen financieren.


  ⚠️ Meld

 8. Net als bij tophandbal in Dalfsen trekt Landstede zich als hoofdsponsor terug uit topvolleybal in Zwolle. Ik zie geen verschil.


  ⚠️ Meld

 9. niet zo schreeuwen yvonnez.. ik hoor je wel.

  Wat is er zo verkeerd aan deze oplossing? Word tijdelijk op weg geholpen om de sport in de regio te behouden, eis is structuur en meerjaren plan. Toch niet heel raar toch?

  En wat heb je tegen deze club of tegen Wennemars? Word wel heel erg op de man gespeeld door je zonder onderbouwing.


  ⚠️ Meld

 10. @Yvonnez: Wat maakt het nu uit wie dit heeft geregeld? Het is toch mooi dat die club gered wordt? Ik vind het een fantastisch initiatief, feliciteer de betrokkenen en hoop uiteraard dat ook Landstede Volleybal een dergelijke oplossing vind.


  ⚠️ Meld

 11. Verschil met Landstede is dat Landstede zelf de stekker er uit trekt en voor regio Zwolle gaat het om brood van dames zaalsporten. Daarnaast is Dalfsen de enige club in Nederland die de handbal dames professioneel opleidt en klaar stroomt voor het buitenland. Dan hoeven de talenten niet met 15/16 jaar uit Nederland te vertrekken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.