Studenten bouwen maatschappelijke robot

Zwolle – Een elftal derdejaars studenten Communicatie heeft een robot gebouwd. De studenten, afkomstig van hogeschool Windesheim te Zwolle, hopen de robot spoedig in te zetten als oplossing voor maatschappelijke problemen. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat we de persoonlijke eigenschappen van WIN-E gebruiken om mensen in sociale probleemsituaties te helpen”, vertelt Nina van der Velden. Zij is de projectleider van het roboticateam.

robot_win-e_zwolle.jpg 

“Op dit moment denken we onder andere aangezelschap bieden aan ouderen, kinderen met autisme andere talen aanleren en studenten helpen met studeren. Alle opties staan nog open”. Aldus Van der Velden. “We hebben onze robot, WIN-E, in elkaar gezet. Nu zijn we aan het onderzoeken wat hij allemaal kan.” De robot van het merk Meccano is benoemd tot speelgoed van het jaar 2016. Hij beschikt over een groot aantal voorgeprogrammeerde bewegingen, maar in samenwerking met technische opleidingen van Windesheim willen de studenten de robots functionaliteiten uitbreiden.

Nooit mogelijk binnen reguliere lesstof
Het roboticaproject wordt uitgevoerd onder naam van AIDA Communicatie. Dit is het studentencommunicatiebureau van Windesheim. Alle studenten Communicatie werken in hun derde jaar binnen dit bedrijf. “Wat AIDA zo interessant maakt is dat we de studenten in contact kunnen brengen met hedendaagse, relevante uitdagingen. Dit roboticaproject had bijvoorbeeld nooit kunnen plaatsvinden binnen de reguliere lesstof”, vertelt Michiel de Jong, docent op Windesheim en opdrachtgever van het roboticaproject.
Eerste praktijkervaring 
WIN-E heeft zijn eerste praktijkervaring reeds opgedaan. De studenten hebben hem meegenomen naar een basisschool. Op de basisschool hebben zij groep één tot en met acht verteld over robotica en mogelijke toepassingen van dit vakgebied, nu en in de toekomst. De geslaagde presentatie op de basisschool was een eerste test: binnenkort gaan de studenten met WIN-E aan de slag met de eerste grote maatschappelijke projecten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Jezus ik word echt schijtziek van die schijnheilige mensen die autisme als excuus, of als voorbeeld blijven misbruiken.
    Nina kan misschien een slimme kop hebben, maar haar geloofwaardigheid is ver te vinden.

    Oh en ze zijn overigens 10 jaar te laat.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.