Poëzieroute van Waanders naar Langhuis

Zwolle – De Langhuis Sessies is een tweemaandelijks evenement welke muziek en poëzie live combineert. Een muzikant (instrumentaal, vocaal of anders) en een schrijver (poëet, auteur, columnist, woordkunstenaar etc.) creëren een intieme setting in Waanders In de Broeren en gaan daarna via een wandelroute naar Het Langhuis. Op de twee locaties en tijdens de wandelroute klinken gedichten en muziek.

Bekende dichters als Tsead Bruinja, Kira Wuck, Marjolijn van Heemstra en Alexis de Roode zullen dit jaar optreden. De eerste sessie is op zondag 3 april met singer-songwriter Mevrouw Tamara en dichter en literair talent Marieke Rijneveld. Het muzikale talent van Mevrouw Tamara wordt verbonden aan de schrijf- en dichtkunsten van Marieke Rijneveld. Mevrouw Tamara was in 2012 finaliste in het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ van VARA, BNN en 3FM.

De afgelopen jaren is zij een samenwerking aangegaan met artiesten als Spinvis, Tim Knol, Eefje de Visser, Janne Schra en Marike Jager. Schrijver en dichter Marieke Rijneveld is door de Volkskrant uitgeroepen tot literair talent van 2016. Ze is sinds 2015 redacteur van literair tijdschrift De Revisor. Werk van haar is gepubliceerd in o.a. de VPRO Gids, Das Magazin, Terras, Hard//Hoofd, De Poëziekrant en in Het Hollands Maandblad. Zij won verscheidene prijzen op het gebied van de Nederlandse literatuur en is nu bezig met haar debuutroman. Haar debuutbundel ‘Kalfsvlies’ kwam uit in juni 2015 en is verkrijgbaar bij Waanders In de Broeren. Voorafgaand aan de Langhuis Sessies zal ze zondag 3 april haar bundels signeren van 15:30-16:00 uur.
 
Ellen Waanders, directeur van Waanders In de Broeren, over de Langhuis Sessies: ‘’Het is mooi dat organisaties als Waanders In de Broeren en Het Langhuis elkaar weten te vinden. Zo groeit het cultuuraanbod in de Zwolse binnenstad.’ Het bestuur van Stichting Het Langhuis is blij met de samenwerking met Waanders In de Broeren. Voorzitter Paul van der Ham: “De bezuinigingen op cultuur geven onrust in Zwolle. Wij willen daar iets positiefs tegenover zetten met verrassend, nieuw cultuuraanbod vanuit de eigen kracht van onze beide organisaties.’
De Langhuis Sessies vinden regelmatig plaats en zijn gratis te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld om de kosten te dekken. Aanmelden kan via de Facebookpagina of de website van Het Langhuis: www.langhuis.nl. Elke Langhuis Sessie begint om 16:00 uur bij Waanders In de Broeren en eindigt om 17:30 uur in Het Langhuis.
Artikel delen:

Reageer