Zwolle Zonder Afval

Zwolle – Op zaterdag 16 april organiseren de gemeente Zwolle en ROVA Zwolle de actiedag Zwolle Zonder Afval, ‘Het schoonste avontuur ooit’. Zit jij in groep 6, 7 of 8 van een basisschool in Zwolle? Meld je nu aan voor Zwolle Zonder Afval. Bedenk zelf of samen met je ouders/verzorgers, juf of meester hoe we er samen voor kunnen zorgen dat we in Zwolle minder afval maken. Vanaf 13.30 uur ben je van harte welkom op het Rodetorenplein in Zwolle! Meld je snel aan! Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar!

zwolle_zonder_afval.jpg 

Aanleiding voor de actiedag is het verhaal van Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde. Zij willen laten zien dat het mogelijk is om afvalvrij te leven in de meest extreme en barre omstandigheden. Met een auto die op zonne-energie is aangedreven en van afvalplastic is gebouwd, gaan zij op expeditie naar de Zuidpool waar afval niet bestaat en ook niet is toegestaan. Kunnen wij in Zwolle ook zonder afval leven? De gemeente Zwolle is benieuwd naar jouw ideeën. Onze expeditie leidt naar het grondstoffenplan waarin we samenwerken om het afval in 2020 terug te dringen. Ga je mee op reis? Het startschot wordt gegeven op zaterdag 16 april in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Echt supergaaf dit! Haast niet te geloven dat een auto die in die omstandigheden gaat rijden van plastic afval wordt gemaakt. Dit is een mooi doel en gaaf dat zo’n expeditie helemaal afvalvrij wordt gemaakt.  ⚠️ Meld

 2. Wat een onzin verhaal gemeente Zwolle en Rova ga jullie eerst eens verdiepen in Antarctica . Het is al lang niet meer de plek die zo bijzonder is. De eerste commerciële lijn toestellen zijn al geland op de Zuidpool. Als je wat minder geld heb dan kan je ook gewoon een trip boeken zie http://www.adventure-network.com/experiences/ski-last-degree.

  Volgens mij hebben ze dit plan al eerder gelanceerd maar liep het stuk bij gebrek aan sponsors. Dus proberen we het maar opnieuw met een andere insteek. Gaat de jeugd van Zwolle nu de vakantie trip van 2 mensen betalen ?  ⚠️ Meld

 3. Altijd hetzelfde geneuzel, men verzint een thema wat op dit moment goed in de media ligt, om zo een ander voor hun hun hobby (reizen/expedities) te laten betalen.

  Via het web:

  “Bergbeklimmer en poolreiziger Wilco van Rooijen is een zelfverklaard beroepsavonturier.”

  Een avontuur ook nog eens met een bedenkelijke moraal:

  http://www.vpro.nl/lees/gids/dagtips/2014/51/vrijdag.html

  En die moet de kinderen wat bijbrengen? Wordt tocht eens volwassen man en betaal lekker zelf voor je avonturen ipv een ander of de gemeenschap!


  ⚠️ Meld

 4. He jongens jammer dat jullie zo pessimistisch zijn… check eens hun verhaal, dat is echt goed hoor. Een beetje aandacht (op moderne manier) voor onze duurzame wereld is echt wel oké hoor. Bij mijn weten ontvangen ze geen cent van sponsors en zeker ook niet van Zwolle. Dat is helemaal niet hun motief.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.