Evacuatie na brand bij Sensus in Zwolle

Op maandagmorgen 5 november omstreeks 04.45 uur is er brand uitgebroken in een silo van Sensus aan de Gasthuisdijk. Daarbij deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Vier personen die op dat moment in het gebouw waren, konden het pand tijdig verlaten. 

De silo bevatte inulinepoeder, een poedervezel dat veel wordt gebruikt in levensmiddelen. In verband met explosiegevaar heeft de politie de omgeving afgezet en werden ca. 15 bewoners uit de nabije omgeving geëvacueerd. Personeel van Sensus en aanliggende bedrijven werd tijdelijk opgevangen in de WRZV-hallen. De buurtbewoners werden opgevangen op het hoofdbureau van politie aan de Koggelaan. Na enkele uren, omstreeks 08.00 uur, was het gevaar geweken en konden zij naar hun huizen terugkeren. Ook de wegen werden op dat moment weer vrijgegeven. Over de oorzaak van de brand en de totale schade is nog niets bekend.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Vanochtend vroeg heeft er brand gewoed bij Sensus, een bedrijf aan de Gasthuisdijk in Zwolle. De beleidsstaf van de gemeente is bij elkaar gekomen nadat bleek dat er ontploffingsgevaar dreigde en bewoners in de omgeving geëvacueerd moesten worden. Inmiddels is het gevaar geweken en zijn de bewoners teruggekeerd naar hun woning.

  Repressie
  Om 4.03 uur kwam de brandmelding bij de brandweer van Zwolle binnen. Er is uitgerukt met twee blusvoertuigen en een redvoertuig. De brandweer was binnen 6 minuten ter plaatse. Vier personen die op het moment van de brand in het gebouw waren, konden het pand tijdig verlaten. Vanwege het explosiegevaar van een silo met de voedingsvezel inuline is besloten een veilige zone van 100 tot 150 meter in te stellen en bewoners uit dit gebied te evacueren. Vervolgens is de beleidsstaf van Zwolle bij elkaar geroepen. De brandweer is erin geslaagd de situatie te stabiliseren waardoor het gevaar is geweken. Om 7.30 uur is de beleidsstaf weer ontbonden.

  Afloop
  De politie heeft de evacuatie uitgevoerd. Vanochtend zijn de bewoners naar hun woningen teruggekeerd. De brandweer is nu nog bezig met nabluswerkzaamheden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Over de oorzaak van de brand of de hoogte van de schade is nog niets bekend.

  Bron: Gemeente Zwolle


  Maak melding

Reageer