Man gearresteerd op station Zwolle

Zwolle – Op het station is dinsdagmiddag extra politieinzet zichtbaar. Mogelijk hangt de zichtbaarheid van de politie samen met de terroristische aanslagen in Brussel dinsdagmorgen. Rond 13.00 uur werd een verwarde man gearresteerd. De persoon zou ‘verdacht gedrag’ vertoond hebben.

station_zwolle.jpg 

Foto via Twitter: @Paulenwitteman

Later in de ochtend zijn zowel aan de noord- als zuidijde van het station in Zwolle extra politieagenten gepositioneerd. Bij de beide toegangen stonden agenten met kogelwerende vesten. Rond 12.50 uur werden reizigers op het station tegengehouden toen een trein, die de bestemming Utrecht had, doorzocht werd. Daarbij werden politiehonden ingezet. Of hier, naast de aanhouding van een persoon, iets bij aangetroffen is, is op dit moment nog niet bekend.

pamela.jpg

Foto via Twitter: @pamelabijkerk  

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Normaal 1 of max. 2 politie eenheden voor een verwarde man. Nu, door Brussel, wel 8. Kogelvrije vesten aan. Poeh poeh!! Overspannen reactie op een klein voorval dat niet aan Brussel gelinkt kan en mag worden.

 2. @kijkdan,
  Moet je jezelf eens horen praten! Juist vanwege de toestand in België dient elke vorm van dreiging serieus te worden genomen! Heb jij een glazen bol? Wie weet is er wel een hele serie aanslagen bedacht voor vandaag door heel Europa! Onwaarschijnlijk? Misschien. Maar wat als het wel gebeurd zou zijn.
  Dan zijn het mensen zoals JIJ, die klaagden over het gebrek aan veiligheid en mensen zoals jij die gingen miepen van: “hoe heeft dit kunnen gebeuren, waarom was er geen extra beveiliging? Waarom had de AIVD dit niet in de gaten?”
  Wees blij dat er zo snel en acuut gereageerd kan worden in Nederland!

 3. Op het moment dat zoiets zich voordoet, kan er nog niet gesteld worden dat het NIET aan Brussel is gelinkt. Indien met die voorzorgsmaatregelen niet had getroffen en het was wel fout afgelopen had je waarschijnlijk ook je ongenoegen geuit. Iedereen is nu veilig en de arrestant is zonder geweld in de boeien geslagen. Prima toch?

 4. Iedereen is nu veilig en de arrestant is zonder geweld in de boeien geslagen. Prima toch?

  Eens!

  Ik constateer een overspannen reactie op een situatie waarbij Rutte vandaag zegt dat er geen dreiging in NL is.

 5. Onnodig om te melden eigenlijk, maar dit voorval heeft natuurlijk niets met Wilders te maken. Dus mij bang maken gaat je niet lukken.

 6. Deze arrestatie staat los van wat Wilders beweert of waar hij voor waarschuwt. De realiteit in België bepaald niet. Dat maakt mij niet bang, maar wel bezorgd. En bovenal verbaasd.

 7. Pfffff….. Je zult nu maar als Syrisch-uitziend iemand in Nederland zijn, misschien woon je er al jarenlang, maar na zo’n gebeurtenis ziet iedereen je als mogelijke terrorist. Lijkt me geen wonder dat je je dan zenuwachtig gaat gedragen, zelfs als je helemaal niks op je kerfstok hebt.

 8. Nergens voor nodig Emmy om ze een slachtofferrol aan te praten.
  Ik ben bevriend met genoeg mensen van Syrische afkomst die helemaal niet bang zijn om zo gezien te worden, omdat ze jaren geleden afstand van de islam hebben genomen en sindsdien gewoon zijn geïntegreerd in de samenleving.
  Natuurlijk, op de social media zie ik na de gebeurtenissen van vandaag ook juichende Nieuwe Nederlanders, maar echt, het is nergens voor nodig om Syrisch-uitziende mensen tot slachtoffer te maken. :-*

 9. Helemaal eens met Hans. En ook belangrijke voorwaarde genoemd: afstand van de islam.
  Want laten we eerlijk zijn: niet alle moslims zijn terroristen, maar vrijwel iedere terrorist is wel een moslim! Het verband tussen deze religie en extreem geweld is niet langer ‘toevallig’ te noemen.

 10. Die vergelijking van ‘vrijwel iedere terrorist is een moslim’ klopt natuurlijk, maar het blijft wel een heel kleine minderheid binnen die groep: hoeveel moslims zijn er en hoeveel terroristen? Zegt dus wat mij betreft niets over dat geloof in de breedte, maar wel dat er hierbinnen een paar gevaarlijke substromen zijn. Die pak je niet aan door generaliserende opmerkingen over het hele geloof te roepen.

 11. NB: ik ken genoeg moslims die hun geloof op een hele vredelievende en integere manier beleven. Ik zou het verschrikkelijk vinden als ze daar ‘afstand van zouden moeten nemen’.

 12. @Plantje: interessante stelling. Voorstel: zullen we bij wijze van uitproberen het eerst eens zonder de islam proberen te doen?
  Met die aanslagen en oorlogen door christenen, hindoes en boedhisten valt het de laatste tijd best wel mee 8)

 13. Beste Tim R, ik ben zo vrij geweest om een paar woorden uit jouw reactie aan te passen, gek genoeg komen we dan wel schrikbarend dicht bij de realiteit:

  Die vergelijking van ‘vrijwel iedere hooligan is een voetbalsupporter’ klopt natuurlijk, maar het blijft wel een heel kleine minderheid binnen die groep: hoeveel voetbalsupporters zijn er en hoeveel hooligans? Zegt dus wat mij betreft niets over het voetbal in de breedte, maar wel dat er hierbinnen een paar gevaarlijke substromen zijn. Die pak je niet aan door generaliserende opmerkingen over het hele voetbal te roepen.

  In Nederland (en zelfs heel europa) is deze wijze van denken de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, het wordt zelfs toegejuicht als de gehele groep nog harder aan wordt gepakt. Clubkaartverplichtingen, willekeurige massa-arrestaties, buitenproportioneel politiegeweld, beperking in vrije wijze van reizen, verboden tot bepaalde gebieden/binnensteden/kroegen/wedstrijden, privacyschendende opsporingsmethoden etc. Alle voetbalsupporters hebben het maar te slikken.

  Ik pleit voor eenzelfde behandeling van de moslims. Ook al is het slechts een kleine groep binnen de gemeenschap die voor de problemen zorgt.
  Daarbij vind ik een kleine groep moslims met (massa)moordneigingen een groter gevaar voor de maatschappij dan een groepje gewelddadige supporters die enkel gelijkdenkenden voor de smoel willen meppen.

  Maarja in Nederland blijven we helaas hypocriet en ondanks de afkeer voor discriminatie blijven we iedere groep op een andere manier behandelen….

 14. Als automobilisten en nou standaard vanuit gaan dat er fietsers aankomen scheelt dat ook al een stuk. Maar ja: haast, laagstaande zon, mobieltje prutsen, nog net even gas geven…

 15. @GerardH 17.47
  Bingo, dit zijn inderdaad wel de teksten die je al jaren hoort bij de NPO. Jammer dat je er verplicht aan mee moet betalen aan die eenzijdige npo onzin en niet je lidmaatschap kunt opzeggen.

 16. hij kan wel een psygosen hebben gehad . triest voor deze man .

  Erg triest allemaal inderdaad, maar wanneer die op een dag als vandaag zich verdacht gaat lopen gedragen hebben we daar even geen boodschap aan. Voor hetzelfde geld loopt die met een wapen op zak en denkt die dat die Rambo is,

 17. Bigge, kerel… Je ziet het niet, maar ik sta te applaudisseren voor je hier : Mooi gesproken! Laat die rakkers als Tim R. Lekker links liggen.

 18. @Dick: Impliceer je met deze opmerking dan ook dat iemand die geen geloof heeft ook geen geweten heeft?
  M.i. zijn dat nl. 2 heel verschillende dingen die los van elkaar aanwezig kunnen zijn.
  De zgn. Moslimterrorristen zijn heel streng in hun geloof maar hebben naar mijn idee geen enkel geweten.

 19. Nee hoor Yvon…woon hier met 5 mensen die niet geloven. Die zouden dan gewetenloos zijn. Volgens mij heeft iedereen een geweten. Volgens mij kun je het ook gewoon negeren.

 20. Waar halen mensen de arrogantie vandaan, om te denken dat ze zelf beter zijn dan iemand die moslim is?! Hoe hoog heb je jezelf dan zitten?! Schaamteloos gewoon!
  Als je je zo verwoordt zoals ik het hier lees, mag je helemaal geen oordeel vellen over IS of geradicaliseerden of welke stempel je erop wil drukken. Je bent dan zelf geen haar beter. Respect wil je wel krijgen, maar een ander respecteren is er niet bij. ik ben gewoon een oer hollandse vrouw met een christelijke opvoeding, maar ik krijg een steeds grotere afkeer van mijn afkomst door dit soort reacties.
  Als jullie je enigzins zouden verdiepen en breder zouden kijken had je kunnen zien dat het hele “IS” gebeuren een politiek spel is wat door Amerika in elkaar is gezet en wat met mooie beloftes steun heeft gekregen van landen die dat goed konden gebruiken.
  En zonder twijfel komt hier veel commentaar op en zal ik afschilderrd worden als “dom en onwetend”. Prima! Blijf vooral de media volgen, die enkel haat zaait. Wij zijn hier helemaal van ons padje door een aanslag waar 30 mensen bij zijn omgekomen. Is ook erg, maar enig idee hoeveel onschuldige kinderen er in Palestina op straat worden doodgeschoten (door joodse millitairen)terwijl ze aan het spelen zijn? Dat haalt het nieuws niet eens.K ennelijk is dat niet belangrijk genoeg. Amerika gooit bommen op Jemen zonder enige aanleiding.
  Hoeveel onschuldige burger slachtoffers vallen er? Zien we daar iets van terug op tv?
  We worden gehersenspoeld door de media sta daar alsjeblieft boven!!
  Leef naast elkaar ipv tegenover. Praat MET elkaar ipv over elkaar.
  Geniet gewoon van alles wat goed is. Verrijk jezelf met het verdiepen in andermans cultuur en leg naast je neer wat je niet past, maar veroordeel het niet. En wees in vredesnaam niet neerbuigend omdat het anders is dan waar je mee opgegroeid bent.
  God zij dank zijn er veel mensen die daar hun best ook voor doen en hopelijk volgen er elke dag meer!

Reageer