Onderzoek SP naar wachttijden huurwoningen

Zwolle – Activisten van de SP zullen op donderdagavond 24 maart in de Diezerstraat een onderzoek doen naar de ervaringen van Zwollenaren over de wachttijden voor een sociale huurwoningen. Dit is de start van een langdurig onderzoek naar de problemen in de stad rond het vinden van huisvesting in de sociale sector.

De SP krijgt vaak van Zwollenaren te horen dat zij in de praktijk veel langer wachten op een (sociale) huurwoning dan de toch al forse 4,5 jaar die uit de officiële cijfers van de corporaties blijkt. Daarom wil de partij graag in gesprek met Zwolse huurders om te horen wat de knelpunten zijn en of de werkelijkheid overeenkomt met de cijfers.

Woordvoerder Johnny Brocx: ‘De SP krijgt geregeld melding van schrijnende situaties, mensen die snel een woning nodig hebben door bijvoorbeeld veranderende persoonlijke omstandigheden als een echtscheiding, maar deze net geen mogelijkheid kunnen krijgen. Tegelijkertijd hoor je van mensen die jaren op alles reageren maar er maar niet in slagen een huis te vinden. Wij hopen op een beter inzicht in de praktijk van de Zwolse woningmarkt.’
 
De SP pleit al jaren voor een forse uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen in de stad.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Haha wat een vorm van onderzoek doen.

    Het lijkt mij beter om objectief onderzoek te doen naar een beschikbare cijfers (datum inschrijving woning zoeker vs datum sleuteroverdracht)    ⚠️ Meld

  2. Ik geloof er erg weinig van. Ikzelf heb een jaar moeten wachten op een woning in Holtenbroek en was totaal niet kieskeurig wat betreft de woning. Als het echt zo schrijnend is pak je alles aan en ga je niet kieskeurig lopen doen. Vrienden van mij hetzelfde. Hooguit een jaar gereageerd op spoedwoningen en ook in Holtenbroek terecht gekomen.

    Daar komt nog eens bij dat iemand in echtscheiding in mijn ogen niet eerder recht heeft op een huis dan bv iemand die naar Zwolle komt voor zijn werk. Een echtscheiding gebeurt in de meeste gevallen niet van de 1 op andere dag maar men verwacht wel van de 1 op andere dag andere woonruimte. Klopt niet helemaal.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.