Zwolle app nu ook voor mobiel

Zwolle – Elke dag het nieuws uit de stad volgen, een parkeerlocatie vinden, checken of het koopzondag is, een melding doen van een kapotte lantaarnpaal, een afspraak maken of mooie foto’s van inwoners spotten; het kan nu allemaal met de app voor de mobiele telefoon.

De gemeente Zwolle biedt naast een app voor de tablet nu ook een app aan voor de mobiele telefoon. Burgemeester Henk Jan Meijer: “Steeds meer mensen hebben een mobiele telefoon en uit cijfers blijkt dat steeds meer, overal en 24 uur per dag informatie, contact en entertainment via de mobiele telefoon worden binnengehaald. De mobiele telefoon is vooral bij jonge mensen populair, maar ook de wat oudere stadsgenoten raakt meer en meer vertrouwd met de mobiel. Als gemeente vinden we dat we onze inwoners het gemak moeten bieden om de informatie voor, uit en over de stad te ontvangen en te delen.” De gemeente heeft er bewust voor gekozen om de app te lanceren voor Koningsdag. Inwoners, ondernemers en bezoekers kunnen dan gemakkelijk voor, maar vooral ook op Koningsdag allerlei informatie krijgen en delen via de app.

Totstandkoming
Voor het ontwerp en de bouw van de app heeft de gemeente inwoners gevraagd welke informatie zij in de app willen vinden. “Daar is zo veel mogelijk rekening mee gehouden”, zegt Henk Jan Meijer. “Zodra de app een paar maanden live is, gaat de gemeente opnieuw inwoners vragen naar hun beoordeling er van. Berichten uit de stad, van andere organisaties kunnen een plek krijgen in de app. Foto’s van inwoners op Instagram tonen we ook via de app.”
Voor inwoners, partners en bezoekers
Door de samenwerking met Zwolle Marketing komen ook bezoekers van de stad aan hun trekken. Informatie over activiteiten, evenementen en hotspots in de stad kunnen gemakkelijk via de app opgezocht worden.
De berichten uit de digitale Wijzer van de gemeente die elke week te downloaden is via de kiosk voor de tablet,  worden nu ook via de mobiele app aangeboden. Voor inwoners te herkennen aan de tab ‘Wijzer’ in de app. 
De app is te downloaden in de App-store en Google-playstore. De app voor Windows Phone volgt.
iTunes: https://itunes.apple.com/us/app/gemeente-zwolle-voor-iphone/id1087373346?l=nl&ls=1&mt=8
Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.zwolle.smartphone
Artikel delen:
Reacties 4

Reageer