Bodemverontreiniging Zara valt mee

Zwolle – Het was voor wethouder René de Heer wel even schrikken toen hij te horen kreeg dat er bij de sloopwerkzaamheden aan de Spoelstraat ten behoeve van de komst van Zara bodemverontreiniging werd aangetroffen

zara.jpg

Foto: Hennie Vrielink 

De sloop van de achterkant van de voormalige bibliotheek was bijna afgerond toen bij de verwijdering van de dikke betonnen keldervloer olieresten werden aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek de omvang en verspreiding van de verontreiniging mee te vallen. De olie werd alleen aangetroffen onder de keldervloer en niet in de omliggende grondlaag. Vermoedelijk heeft hier vroeger een olietank in de grond gezeten. De vervuilde grond is inmiddels afgevoerd en de sloopwerkzaamheden zijn zonder vertraging vervolgd. De bodemsanering brengt wel een extra kostenpost met zich mee van ongeveer een ton, maar die kan worden opgevangen binnen de projectkosten onder het kopje “onvoorzien”.

Begin april zijn de sloopwerkzaamheden beëindigd en is de grond bouwrijp zodat de aannemer van Zara aan het werk kan. Naar verwachting duren de bouwwerkzaamheden voor Zara ruim een jaar en kan deze winkel in mei 2017 haar deuren openen.
 
Hennie Vrielink 
Reporter Weblog Zwolle 
Artikel delen:
Reacties 5
  1. Wat vreemd! Betaalt de gemeente de sloop daar dan ook nog eens een keer? Hoeveel financiele tegenvallers voor de gemeente hebben we nu al gehad bij de stadskamer en de bibliotheek samen? Het is nog niet te hopen dat er bij de stadskamer ook nog meer aan de hand is. Al met al, wat is dit een slechte deal geweest voor de gemeente

  2. Hoe is het eigenlijk mogelijk dat er geen asbest is gevonden, niet in de bibliotheek Spoelstraat en ook niet in ziekenhuis de Weezenlanden……???

  3. @Binnenstadbewoner bij de Wezenlanden zijn ze momenteel asbest aan het verwijderen 😉 Daar lopen mannen in witte pakken rond. Staan ook bordjes met asbest gevaar erop…..

Reageer