Fietslessen voor vrouwen

Zwolle – Travers Welzijn organiseert dit jaar weer fietslessen voor vrouwen. De eerste fietsles start op 4 april 2016. In totaal zijn er 15 lessen waarin fietsvaardigheden en verkeersregels geoefend worden.

fietsles.jpg 

De lessen worden wekelijks gegeven op de maandag- en woensdagavond van 18:00 uur tot 19:30 uur op het schoolplein van het Wonderwoud, Beukenstraat 83, 8021 XA Zwolle. Voor de 15 lessen betaal je 37,50 euro. De cursus wordt gegeven in groepsverband en het wordt begeleidt door vrouwelijke vrijwilligers. Er zijn genoeg oefenfietsen aanwezig.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Pardon? Wat is dit voor iets raars?
  Fietslessen alleen voor vrouwen? Ik weet niet hoor, het is 2016 en we leven toch samen? Waarom deze segregatie?


  ⚠️ Meld

 2. @GerardH wou je ook meedoen? 😉

  Wat een grap dit. Gaat er nu ook geoefend worden op de parkeerplaats van de IJsselhallen om tussen pionnen door te fietsen? 😛


  ⚠️ Meld

 3. Haha komen er nu ook nog trainingen speciaal voor vrouwen die moeten leren inparkeren met de auto? Wat is dit een discriminatie zeg, vrouwen hebben het altijd over emancipatie, maar als het in hun voordeel is hoor je ze niet meer.


  ⚠️ Meld

 4. Zijn er nog vrouwen te vinden die niet kunnen fietsen en het nog moeten leren? Behalve de allerjongsten dan? Ik herinner me nog dat mijn oma het niet kon, maar die stamde uit een ander tijdperk.


  ⚠️ Meld

 5. Al vanaf de jaren 80 worden er fietslessen voor vrouwen gegeven. Zwolle was de eerste gemeente die dit aanbood. De doelgroep is voornamelijk allochtone vrouwen. Waarschijnlijk wordt dat niet meer zo expliciet gecommuniceerd om negatieve commentaren te voorkomen. Waar voorheen de meesten het belang van zo’n les inzagen, wordt het hedentendage in een andere context geplaatst. Een heel goed initiatief dat niets met 1 april te maken heeft.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.