“Spring in the Air” voor jonge acrobaten

Zwolle – Op zaterdag 2 april organiseert de vereniging Sportacrobatiek Zwolle “Spring in the Air”. 120 teams met jonge acrobaten laten hun oefening zien. Een leuke manier voor de sporters om wedstrijdervaring op te doen en te stralen voor ouders, familie en vrienden. Voor het Zwolse publiek om kennis te maken met deze bijzondere breedtesport.

acrogym_zwolle.jpg 

Acrogym of sportacrobatiek is een relatief nieuwe sport binnen de gymnastiek. Kenmerkend is dat acrogym niet individueel wordt beoefend maar in team zonder toestellen. Er wordt gewerkt in groepen van twee, drie of vier gymnasten, die samen de acrobatische oefeningen uitvoeren. Naast behendigheid, kracht en lenigheid behoeft de sport ook psychologische en sociale vaardigheden. Zo is er vertrouwen in de ander nodig en is een goede communicatie van belang. De sporters leren letterlijk en figuurlijk op elkaar te bouwen en leren samen te werken met gymnasten van dezelfde of een andere leeftijd. Acrogym is dus niet alleen een spectaculaire en spannende manier van lichaamsbeweging, ze biedt ook de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die onmisbaar zijn in het dagelijks leven.

 

De vereniging is een nieuwe weg ingeslagen. Voorzitter Wim van Selling: "Sportacrobatiek Zwolle profileert zich als een topsportvereniging waar naast topsport, ruime aandacht is voor wedstrijdsport op instapniveau en regioniveau. Met “Spring in the Air” willen we laten zien dat Acrogym een geweldige breedtesport is. Je ziet een mix van jonge aandoenlijke beginners en aanstormende talenten."

Vorig jaar organiseerde de vereniging voor het eerst “Spring in the Air”. Het is een recreatieve wedstrijd, speciaal voor jongere teams. Het bleek een groot succes. Vanuit de regio was grote belangstelling. Ook dit jaar is de deelname boven verwachting: 120 teams vanuit een groot aantal collega verenigingen, variërend van Urk tot Hardenberg. Organisator en jeugdtrainster Petra van Werven: “Spring in the Air” is zo succesvol vanwege de informele vrolijke sfeer. We willen jonge acrobaten laten stralen, ieder op zijn of haar eigen niveau”.

Op 2 april wordt de tweede editie van “Spring in the Air” georganiseerd. Het is ook een leuke manier om aan alle ouders en vrienden te laten zien wat er de afgelopen maanden is geleerd en voor het Zwolse publiek om kennis te maken met de sport. Iedereen is uitgenodigd om te kijken. Het evenement duurt van 9 uur in de ochtend tot 5 uur ‘s middags en vindt plaats in de Stilohal, (van Wevelinkhovenstraat 107, Zwolle). De toegang bedraagt 3 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen t/m 12 jaar. 

Artikel delen: