Fraterhuisacademie over terreur

Zwolle – Op zaterdag 2 april verwelkomt de Fraterhuis Academie opnieuw de Zwols-Amsterdamse journalist Jielis van Baalen. In zijn nieuwe college staat deze keer de terreur in het MiddenOosten centraal. Aan de hand van fragmenten poogt hij tot het begin van een antwoord te komen op prangende vragen.

jielis_van_baalen.jpg 

Midden-Oosten
IS komt steeds dichterbij. Wat gaat er schuil achter de inmiddels welbekende zwarte vlag? Hoe verantwoordt IS zich voor een beleid dat door velen als barbaars wordt beschouwd? En in hoeverre is IS islamitisch te noemen? Deze en nog veel meer vragen komen aan de hand van fragmenten uit films en documentaires aan de orde in het publiekscollege van Jielis van Baalen.

Fraterhuis Academie
De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle.

Colleges vinden in de regel plaats op zaterdag van 11.00-14.00 uur, inclusief pauze met aangeklede koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Informatie
Zaterdag 2 april van 11.00-14.00 uur.
Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden / studenten (15 euro regulier).

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Interessant thema. Een korte blik op het twitter account van Jielis Van Baalen wijst uit overigens dat hij frequent retweeter is van het NL Palestina Kommitee en fervent tegenstander van PVV. Dit zal de antwoorden op de vragen ongetwijfeld enigszins kleuren.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.