Greijdanus Klassiek in een nieuw jasje

Zwolle – Op zaterdag 9 april 2016 is het jaarlijkse ‘Greijdanus Klassiek’ van het Greijdanus schoolkoor. Het concert begint om 20.00 uur in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat 17 te Zwolle. De toegang is gratis (collecte bij de uitgang).

greijdanus_klassiek_zwolle.jpg 

Greijdanus Klassiek is een jaarlijks terugkerend concert van het Greijdanus schoolkoor. Dit jaar is het in een nieuw jasje gestoken. Het concert is niet meer zoals voorgaande jaren in de Grote Kerk, maar wordt nu gehouden in de Plantagekerk in Zwolle. Een kerk met een schitterende akoestiek. Ook nieuw is het begeleidingsorkest en de dirigent. Muziekdocent Herman Weelink heeft het koor overgenomen van Bert Duijst. Wat wel blijft is de frisse klank door de jonge stemmen van het koor.

Mass for peace
Op het programma staan composities van Franck en Bach. Daarnaast zal een aantal leerlingen zich als solist laten horen. Als hoogtepunt van de avond wordt er een aantal delen uit de ‘Mass for Peace’ van Karl Jenkins uitgevoerd. Het koor wordt begeleid door orgel, piano en een professioneel ensemble van koperblazers.
Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe invulling? Kom dan luisteren! De kerk is open vanaf 19.00 uur en het concert begint om 20.00 uur. De entree is gratis (collecte na afloop). 
Artikel delen:

Reageer