Timmermans nieuwe directeur ArtEZ Zwolle

Zwolle – Per 1 augustus a.s. wordt Laurien Timmermans (1960) benoemd tot directielid van het ArtEZ Conservatorium. Binnen de nieuw te vormen driehoofdige directie van het conservatorium zal zij primair de verantwoordelijkheid krijgen voor de locatie Zwolle.

Timmermans is geen onbekende binnen ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Sinds juni 2009 is zij secretaris van het College van Bestuur en van de Raad van Toezicht. De afgelopen drie jaar heeft Timmermans een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestuurlijke continuïteit van ArtEZ. Met haar ruime bestuurlijke en leidinggevende ervaring, haar ervaring met het (kunst)onderwijs en haar kennis van de interne (onderwijs) processen binnen ArtEZ is zij de aangewezen persoon om de ambities van het conservatorium in Zwolle samen met de medewerkers te realiseren.

Cultureel antropoloog Timmermans is haar loopbaan in het hoger onderwijs gestart. Zij heeft ruime ervaring opgebouwd als communicatie- en woordvoeringspecialist en als manager bij achtereenvolgens de TU Delft, VSNU, Universiteit Utrecht en het Postacademisch Onderwijs.
Met de aanstelling van Timmermans is een volgende stap gezet in het formeren van een nieuwe driehoofdige directie voor het ArtEZ Conservatorium. In Enschede zal de reeds eerder benoemde Rob Kramer per 1 mei a.s. zijn werkzaamheden aanvangen. Juul Diteweg blijft verantwoordelijk voor de locatie Arnhem.
 
ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Kunsthogeschool en kennisinstituut ArtEZ staat voor onderwijs dat naar internationale maatstaven van erkend hoge kwaliteit is. ArtEZ leidt jaarlijks zo’n 3000 ambitieuze, talentvolle studenten op in beeldende kunst, dans, theater, muziek, architectuur en design. Veel master- en bacheloropleidingen zijn van topkwaliteit en genieten nationaal en internationaal aanzien, onder studenten én bij professionals. Innovatie, samenwerken en excellentie staan centraal. Het ArtEZ Conservatorium is met ruim 800 studenten en 250 docenten één van de grootste conservatoria van Nederland.

Artikel delen: