Thorbecke BV wint Mobiliteitsbattle

Zwolle – Wethouder Van As maakte donderdag 24 maart 2016 bekend welk team de Mobiliteitsbattle Zwolle – Kampen 2015 heeft gewonnen. Het adviesbureau Thorbecke BV uit Zwolle bleek de absolute winnaar en ging er met de beker vandoor. Met een team van 10 adviseurs zijn zij er afgelopen half jaar in geslaagd het slimst te reizen door hun reisgedrag aan te passen.

De teams van Unica, Breman, Lyempf, ICSadviseurs, Rabobank IJsseldelta en Thorbecke hebben een half jaar lang gestreden voor wat ze waard waren. Zoveel mogelijk brandstof besparen en de spits mijden, dat was de opdracht. Deze 62 deelnemers heb samen ruim 925.000 kilometer afgelegd. Met alle tips om bewuster te rijden en vaker de auto te laten staan heeft dit geresulteerd in een gemiddelde brandstofbesparing van 9,4%. Oftewel een besparing op de brandstofkosten van € 7.250.

Individuele winnaar
Naast het winnend team is er natuurlijk ook een individuele winnaar. Peter van de Streek, één van de bestuursleden van Stichting Duurzaam Ondernemen Regio Zwolle (DORZ) is de beste individuele deelnemer. Hij gaat naar huis met heuse Roetz-Bike. Deze moderne stadsfietsen worden in een sociale werkplaats gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecyclede frames. Van de Streek kan dus heel duurzaam en spitsmijdend de zomer tegemoet.
 
Bekendmaking: najaar 2016 nieuwe Mobiliteitsbattle van start
Meer mensen die slimmer gaan rijden. Dat is het motto. Na dit succes ligt een nieuwe editie van de Mobiliteitsbattle natuurlijk voor de hand . Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad en duurzaamheidsadviesbureau Zienergie slaan opnieuw de handen in één. Dit najaar start een nieuwe editie om nog meer brandstof te besparen en de spits te mijden. Zo wordt ook de bereikbaarheid op het wegennet in de regio verbeterd. “We hopen nieuwe organisaties voor de editie te mogen verwelkomen, de inschrijving is nu geopend! De motivatie en het enthousiasme dat de deelnemers uit deze Battle halen is uniek.”, zegt Sander Zondervan, één van de projectleiders van de Mobiliteitsbattle.

Artikel delen: