Zwolle wil IJsbeeldenfestival behouden

Zwolle  – Na vragen van VVD Zwolle, dat het behoud van het IJsbeeldenfestival voor Zwolle van grote toeristische, culturele, en economische waarde is voor Zwolle, laat de gemeente Zwolle weten grote inspanningen te doen om ervoor te zorgen dat de ijsbeelden ook aan het einde van het jaar weer in de Hanzestad te bewonderen zijn.

ijsbeeldenfestival_zwolle.jpg 

De gemeente Zwolle vindt het IJsbeeldenfestival een succesvol evenement, dat de afgelopen jaren een toenemend aantal bezoekers heeft getrokken. Het is een uniek festival dat door zijn kwaliteit, uitstraling en de zeer vele bezoekers grote waarde heeft voor de gemeente Zwolle. Op toeristisch, cultureel en economisch gebied. Daarom worden op zowel bestuurlijk als ambtelijk gebied grote inspanningen gedaan om te proberen het evenement voor de stad te behouden. Nu vanaf eind dit jaar de NS-loods niet meer beschikbaar zal zijn voor het IJsbeeldenfestival, is de afgelopen tijd veelvuldig contact geweest tussen het festival en de gemeente. Van de zijde van de gemeente is daarbij nadrukkelijk aangegeven dat het festival zeer gewaardeerd wordt en dat het festival kan rekenen op hulp en ondersteuning bij de zoektocht naar een nieuwe locatie in Zwolle. Het IJsbeeldenfestival heeft aangegeven dat het hun voorkeur heeft in Zwolle te blijven, maar dat men ook de mogelijkheden buiten Zwolle onderzoekt.

De zoektocht van het IJsbeeldenfestival richt zich op een nieuwe locatie in een grote hal. Liever niet een locatie op bijvoorbeeld een parkeerterrein. In de gesprekken is een aantal mogelijkheden binnen Zwolle aangegeven en besproken waar het IJsbeeldenfestival eventueel naar toe zou kunnen verhuizen. Indien aan de orde heeft de gemeente daarvoor de eerste contacten gelegd. Het IJsbeeldenfestival onderzoekt nu de mogelijkheden van de eventuele locaties. Afgesproken is dat gemeente en IJsbeeldenfestival elkaar op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en kansen.

Artikel delen:
Reacties 14
  1. Moet zeker behouden blijven in Zwolle, het liefst toch in de buurt van de binnenstad, zodat men na bezoek de stad in gaat en niet direct weer met de trein vertrekt. Rodetorenplein was ideaal lijkt me, anders misschien weezenlanden of turfmarkt.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.