Seizoen sloeproeiers start in Weesp

Zwolle – Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, roeit op zaterdag 2 april in Weesp de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2016. Met podiumplaatsen en goede prestaties is de vereniging een vaste waarde in de landelijke klassementen. Dit seizoen start ook met nieuwe sponsoring door ENGIE.

sloeproeien_zwolle.jpg 

Teams van Hattem Roeit stonden afgelopen seizoen twaalf keer op het podium bij wedstrijden in heel Nederland en over de grens. Winst was er in Gent en thuiswedstrijd de Zwolse Grachtenrace. In totaal verschenen teams van de vereniging in 2015 maar liefst 32 keer aan de start van een race. In Weesp is de wedstrijd ‘Vechten op de Vecht’ de traditionele aftrap van het seizoen, over 11 kilometer. Drie teams van Hattem Roeit verschijnen aan de start: de Heren Krom en de Dames IJsselkr8 in de sloep d’Isela en de Dames Hetebrij in de Voorganck. De sloep d’Isela verdedigt de Schalkse Duoprijs – de bokaal voor de snelste gezamenlijke tijd van een dames- en herenteam in dezelfde sloep. In 2016 verwacht de vereniging opnieuw hoge ogen te gooien.

“We trainen alweer enkele weken op de IJssel, ook al met het hoge water in februari. Veel roeiers trainden in de winter in de sportschool”, vertelt stuurman Jelmer Krom. De damesteams wisselden van sloep en hun bezetting wijzigde. Bovendien meldden zich een aantal nieuwe roeiers.
Sponsors bij start seizoen
In Weesp zal voor het eerst sponsor ENGIE te zien zijn op de sloep d’Isela, verwacht Krom. “We trainen op de IJssel, grofweg tussen het hoofdkantoor van ENGIE en hun IJsselcentrale. Ze ondersteunen ons van harte.” Al langer wordt de sloeproeisport in Hattem en Zwolle mede mogelijk gemaakt door wijnhandel Henri Bloem in beide plaatsen en door de IJsseldelta Marina in Hattem, thuishaven van de sloepen. “Die steun is geweldig, we zijn er blij mee”, zegt Krom.
IJssel en Zwolse gracht
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 50 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met twee verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela en de kuikensloep Voorganck. De Zwolse Grachtenrace is de ‘thuiswedstrijd’ van Hattem Roeit en vindt in 2016 plaats op 18 juni. In de aanloop naar deze wedstrijd zijn de sloepen regelmatig te zien op de stadsgrachten.
Artikel delen: