Folk muzieksessie in huiskameratelier Zwolle

Zwolle – Op zondag 3 april is er een folk muzieksessie in Zwolle. Dit keer in een kunstzinnige omgeving: namelijk het huiskameratelier van Anneke Wilbrink.

Omgeven door de kleurrijke schilderijen van Anneke wordt er prachtige folk gespeeld. Meeslepende ballades in het Gaelic, een vrolijk danswijsje uit Bretagne of donkere Keltische klanken: dit alles is folk, de vaak (eeuwen)oude muziek uit Ierland, Schotland, Vlaanderen en Bretagne. Bij een sessie wordt door de muzikanten ter plekke bedacht welke muziekstuk er gespeeld gaat worden. "Dat gaat heel spontaan," licht een muzikante toe. "Iemand zet een tune in op de fluit, doedelzak, harp, viool, accordeon of welk instrument dan ook. Medemuzikanten die het stuk kennen of op gehoor mee kunnen spelen, vallen dan bij.

Vaak ontstaat er dan een uniek stuk met als basis een folkwijsje. Dat is het leuke van een sessie." De sessie is van 14.00 tot 18:00 uur. Folkmuzikanten en publiek zijn welkom om te komen luisteren of spelen. Het huiskameratelier van Anneke Wilbrink is aan de Brink 2 in Zwolle.

Artikel delen: