Mogelijk laatste keer Dancetour Zwolle

Zwolle – Zondag vond op Park de Wezenlanden koude editie van Dancetour Zwolle plaats. Het danceconcept trapte dit festivalseizoen af in de Hanzestad, en zal de komende maanden door heel Nederland trekken. Dancetour is één van de weinige festivals die hier nog terugkeert. Reden is de bijgestelde geluidsnormen, en beperkingen voor dit soort danceevent op deze locatie in de nabije toekomst.

dancetour-101.jpg 

Nieuw dit jaar was de minimumleeftijd van 16+. De middag begon met de winnaar van de Dancetour DJ Clash van Zwolle. Deze winnaar overtuigde een uur lang het publiek van zijn skills. Later in de middag waren het Pep & Rash, die opgevolgd werden door Vato Gonzalez & MC Tjen. Vanaf dat moment nam het aantal danceliefhebbers, na een rustige start, ook toe. The Partysquad sluit uiteindelijk de avond af, zij zijn bekend van onder andere “Ik ga hard” en “Helemaal naar de klote”. In totaal bezochten ongeveer 5.000 bezoekers het dance festival. Dancetour wil volgend jaar graag terugkomen in Zwolle, en dan bij voorkeur ook weer met Pasen. Of dat mogelijk is, is in verband met nieuwe regelgeving nog zeer de vraag.

dancetour-34.jpg

dancetour-4.jpg

dancetour-105.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Dancetour Projects
Naast de evenementen was er Dancetour Projects. Eén van die projecten is de Dancetour DJ Clash, allerlei talenten uit Zwolle en de regio namen het de afgelopen periode het tegen elkaar op voor een plekje in de line-up. Een ander project waaraan aandacht werd geschonken is de Mixperience in Niloka te Zwolle voor mensen met een beperking. Dancetour reist samen met DJ’s langs verschillende zorginstellingen in Nederland om hier een workshop te geven.
 
dancetour-133.jpg
 
dancetour-65.jpg
 
dancetour-107.jpg
 
dancetour-9.jpg 

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Het zeurcomité “Herrie Uit De Stad” zal wel moord en brand schreeuwen op dit moment.

  Hier aan de Hanekamp, net naast het Weezenlandenpark, is het de hele dag al wel goed te horen…
  …maar dat is mij helemaal prima!

  ’t Is niet mijn type muziek, maar laat degenen die wel van deze muziek houden er lekker van genieten! Die paar keer per jaar dat er (…nog…) wél wat in Zwolle gebeurt, mag het wat mij betreft een groots feestje zijn voor de bezoekers. Party on!


  ⚠️ Meld

 2. In assendorp vrijwel niks te horen. Is puur hoe de wind staat. Of het geluid nu hard of zAcht is. De hanzetrophy bij svi veroorzaakt de ene keer ook meer lawaai voor Zwolle zuid dan de andere keer. Nu staat de wind richting het bos waardoor vrijwel niemand dat hoort.


  ⚠️ Meld

 3. Heeft niemand last van dit evenement?
  http://www.ijsselhallen.nl/evenementen/simply-jesus

  >:( Dat zoiets mag op zondag!? Het is toch een rustdag?

  Schandalig overigens dat dit dancefestival in de kou, en niet langer in de zomer, mag plaatsvinden en dat inderdaad alles in dit saaie ”dorp” verdwijnt!
  Enkele jaren geleden ging het eindelijk de goede kant op in Zwolle, er was elk weekend wel wat te doen, moet je nu de agenda eens nachecken,… helaas, momenteel kan men zich hier maar beter begraven, wat een saaie dooie stad is dit geworden.
  Ik begin nu erg anti te worden, dankzij dit soort egocentrische mensen, die het verpesten voor anderen. Gefeliciteerd, hoop voor die mensen dat karma niet bestaat, maar ik wens het hen wel toe.
  Ben nu nml laaiend over dat gezeik elke keer.  ⚠️ Meld

 4. @Haatherrieuitdestad,

  Doe eens rustig joh, adem in adem uit. Er is OP DIT MOMENT een leuk feestje met goede Dj’s waar je GRATIS heen kunt. Als ik jou was zou ik daar lekker mijn energie insteken 😀


  ⚠️ Meld

 5. Hier in aalanden is deze primitieve herrie prima te horen. Mijn herrie zocht ik vroeger op in kroeg en disco. Niemand last van en altij droog. Dus opzouten met deze geluidsterreur en nieuw leven voor disco en kroeg.


  ⚠️ Meld

 6. Wat een enorm stom gedreun op 1e paasdag wat ik in de Aa-Landen hoor. Dat zoiets op 1e paasdag mag. Schande dat de gemeente Zwolle hier toestemming voor heeft gegeven. de herrie, want zo noem ik de muziek, mag dan voor een aantal mensen prachtig vinden, maar die gaan maar in het vervolg naar de IJsselhallen, zodat ik rustig 1e paasdag door kan komen.


  ⚠️ Meld

 7. Ja Hoor Het is weer Zover !!!>:(>:(>:( De Achterlijke Ambtenaren van Zwolle Trakteren ons weer op n BAK HERRIE Op 1e Paasdag !! Knettergestoord is deze stad!! > Weg met die Ambtenaren die Totaal Geen Rekening Houden met Burgers, De Bibliotheek Slopen, Bomen overal, Zinloos, en die Teringherrie Cado op een Christelijke Feestdag, Ook Geen rekening houdend met Gevoelens van deze mensen! … BAH Schandalig . Ontslaan dat Hele Vieze Zooitje!
  >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 8. Al een tijdje te horen. Prachtig! Fijn dat zoveel mensen genieten in Weezenlanden. Hoop dat volgende jaar gewoon weer komt en meer festivals mag ook!


  ⚠️ Meld

 9. Hier aan de Heemskerckstraat, net achter het park was het best een beetje te horen. Maar er last van hebben? Zeker niet! Heerlijk een beetje leven in de brouwerij. De rest vh jaar is het rustig, dus een paar festivals in het park is een welkome afwisseling. Dus laat dat bevrijdingsfestival maar komen! Jammer dat er veel festivals zijn vertrokken. Zoals het RTL viert de zomer festival of de start van de colorrun. Ik snap het dat je het park niet ieder weekend vol moet stoppen, maar die paar keer per jaar moet zeker kunnen!!! Kortom, er wonen ook nog mensen in de stad die dit juist heel erg waarderen en Zwolle juist met deze evenementen op de kaart zou willen zetten.


  ⚠️ Meld

 10. Jezus wat kennen mensen zeiken als of hun nooit jong zijn geweest wat boeit nou die paar feesten per jaar! We hebben genoeg rustige dagen over. Als of die mensen nooit jong zijn geweest.

  Ik vond het fucking gezellig vandaag

  Ps voor de zeikers onder ons. Morgen is er nog een paas dag dus smoel houden


  ⚠️ Meld

 11. Erg jammer weer dat er mensen zo fel hierop tegen zijn. De gekozen dag om de dancetour te houden is misschien niet zo handig geweest, maar op deze manier heeft een redelijk grote groep wel plezier op 1e paasdag. Als je graag rust wilde kon je ook lekker het bos in gaan of familie ver weg op zoeken. Het is van te voren aangekondigd, dus je kon je erop voorbereiden! Met al dat gezeik en gezeur schiet je niks op, gun andere mensen ook die paar dagen in het jaar plezier! :D:D:D het zou erg jammer zijn als dancetour ook al uit Zwolle zou verdwijnen..


  ⚠️ Meld

 12. Zwolle wordt een echte oude lullen stad met al dat gezeur over muziek dat hij te hard staat. Zijn die lui dan zelf niet jong geweest of zijn ze zo geboren zoals ze nu zijn. Geef de jeugd ook eens wat, wat maakt het nu uit, beter dit dan over straat lopen en vernielingen aanrichten uit verveling. Waar je dit soort festivals ook houdt in of rondom Zwolle, er zijn altijd wel mensen die zeuren of klagen. Mensen van die commissie van Herrie uit de stad oid. jullie zijn zelf ook jong geweest.
  En of dat nou op zondag is of op maandag of op 1e paasdag, we leven in 2016.
  Oja, ik ben zelf 58 jaar.


  ⚠️ Meld

 13. Hup, volgende keer allemaal op de VVD stemmen en iedereen heeft z’n feestje ieder weekend.
  Wel doen h?; stemmen.
  PS. Binnenkort kunnen jullie oefenen tijdens het Oekraïne-referendum.


  ⚠️ Meld

 14. Verbazingwekkend: de reacties volgend zie je het geklaag over de klagers al beginnen voordat de klagers klagen. Pavlov in zijn zuiverste vorm.


  ⚠️ Meld

 15. Hier in de AA-Landen wel wat gehoord. Soms wat zachter, soms wat harder. Totaal geen last van gehad en vind het geweldig dat in ieder geval 5000 mensen plezier hebben gehad vandaag.

  Wel vind ik de keuze van 1e paasdag wat dubieus. Ik heb daar zelf niet veel mee, maar ik respecteer de gelovige medemensch waarvan ik heel goed kan begrijpen dat zij dit soort evenement niet kunnen waarderen met Pasen.


  ⚠️ Meld

 16. Nou, hier in de Aa-landen totaal geen last.
  Het is dus ook afhankelijk waar je woont.
  Mooi toch dat er mensen op andere wijze pasen beleven.


  ⚠️ Meld

 17. In wipstrik was het goed te horen. De wind stond deze kant op. De gemeente is blijkbaarde weg kwijt. Grote evenementen met veel geluidsoverlast passen niet in of nabij het centrum van een stad. Maar als je het evenement dan ook nog op eerste paasdag plaats dan is “dubieus” wel eizacht uitgedrukt. Het contact met het grootste deel van je inwoners ben je kwijt. Hoeveel harkt de gemeente binnen voor een dergelijk evenement?


  ⚠️ Meld

 18. @jopie, grote evenementen met veel geluid passen juist wel in de stad, dit zorgt voor leven in de brouwerij.
  Daarnaast is 1ste paasdag een topdag voor evenementen, aangezien het gros van de mensen de dag erna vrij is.  ⚠️ Meld

 19. Over muzieksmaak valt niet te twisten. Misschien klinkt het op het festivalterrein fantastisch, met een goede balans tussen hoog, midden en laag. Uit angst voor een gehoorbeschadiging ga ik er niet heen om dat te ervaren.
  Omdat ik iemand anders zijn gehoorbeschadiging niet misgun, moet deze festivals mogelijk blijven. Maar een 10-tal dB minder bassen zou voor de omwonenden veel overlast wegnemen.


  ⚠️ Meld

 20. Ik keek even op de agenda activiteiten op deze site om te kijken wat er allemaal te doen is in Zwolle op tweede paasdag en ik moest wel even schrikken.:o


  ⚠️ Meld

 21. Dancetour was dit jaar weer een super mooi feest! En ben ook tussendoor thuis geweest nog geen 150 meter vab het park en hoorde er vrij weinig van! Dus al die azijn zeikers kunnen gwn een keer hun mond gaan houden of verhuizen naar het platteland. Dit is Zwolle met alle mooie feesten. Take it or leave it


  ⚠️ Meld

 22. @jopie woon je zeker aan de kant van het openluchtbad dat jij het nog hoorde. Want ik hoorde niks en weezelanden ligt zowat in de achtertuin bij ons.


  ⚠️ Meld

 23. En ben ook tussendoor thuis geweest nog geen 150 meter vab het park en hoorde er vrij weinig van!

  Misschien was je toen al doof van de herrie op het terrein, Annick?
  Of de wind stond de goede kant op, kan ook.


  ⚠️ Meld

 24. Tja, eigen schuld dikke bult.
  Dit krijg je als de christen unie de grootste partij is.
  Nog even en je mag op zondag niet meer de was buiten hangen.


  ⚠️ Meld

 25. Ik woon vlak tegen het park aan, hoorde ook constant de basdreun. Vind dat maar niets maar vind het ook niet erg.
  Ik heb het hele jaar het voordeel van dat mooie park zo dichtbij.:D


  ⚠️ Meld

 26. Zit hier achterin Diezerpoort, maar het gedreun was de gehele avond goed te horen. Jammer, het was op zich mooi weer om buiten te zitten, maar al dat niet-muzikale gebonk houdt mensen wel in huis.

  Tuurlijk moeten er festivals zijn, maar de ‘muziek’ kan wat mij betreft wel wat zachter. Het is toch absurd dat het aan de andere kant van de stad nog zo hard te horen is.
  Met een standje zachter is het festival vast nog net zo leuk, maar toch wat vriendelijker voor de mensen die graag alleen hun eigen radio horen.


  ⚠️ Meld

 27. Dit zou zo jammer zijn!! Wij zijn naar Zwolle gegaan juist omdat er zoveel te doen was! Wanneer iemand vroeg, waarom zwolle had ik mijn antwoord klaar!
  Nu is het dus alleen nog de stad en de kroegen waar je af en toe nog muziek kunt horen?

  Dit is superjammer!!!!!


  ⚠️ Meld

 28. Die mensen die klagen over geluid zijn zeker buiten gaan staan met een dikke jas aan? Want binnen hoor je hier echt niks van hoor… een passerende auto maakt meer geluid….


  ⚠️ Meld

 29. Het meest bijzondere is dat festivals bijvoorbeeld naar Kampen vertrekken. Kan me de tijd toch heugen dat dat anders was. En ik woon in de Diezerpoort en ja, je kon het horen. Nou en?? Buiten zitten was je van plan? Had prima gekund, als je het verkeer hier in de buurt soms hoort zou je nooit buiten kunnen zitten. Oh ja, wel fluisteren in je tuin anders hebben de buren er misschien last van 😮


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.